İran'da 7.8 şiddetinde deprem!

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi, depremim yerel saatle 15:14’de yerin 18 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydetti. Sarsıntının merkez üssünün eyaletteki Seravan kenti olduğunu belirtildi.
Depremin çevre ülkeler Pakistan ve Afganistan’da hissedildiği belirtiliyor.
Arama kurtarma ekiplerin bölgeye gönderildiği olaydaki olası kayıpların olup olmadığı henüz bilinmiyor.
Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi’ne ise 15.2 KM derinlikte hissedilen depremin şiddetinin 7.8 olduğunu duyurdu. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi depremin Pakistan yakınlarındaki Khash bölgesinde meydana geldiğini açıkladı.

EN AZ 40 ÖLÜ

İran devlet televizyonu Press TV, depremde en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Depremde 1200 evin de yıkıldığı belirtiliyor.

İran’ın Fars Haber Ajansı, ülkenin güneyindeki Pakistan yakınlarındaki Sistan ve Belucistan eyaletinde 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi, depremim yerel saatle 15:14’de yerin 18 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydetti. Sarsıntının merkez üssünün eyaletteki Seravan kenti olduğunu belirtildi.

TÜRK KIZILAYI’NDAN İRAN DEPREMİ’NE ACİL MÜDAHALE

Türk Kızılayı, İran’da meydana gelen deprem sonrası insani yardım için hazırlık çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Depremin ardından acil olarak harekete geçen Türk Kızılayı, insani yardım için hazırlık çalışmalarına başladı. Depremin hemen ardından Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi, durum tespiti için İran Kızılayı ile iletişime geçti. İran Kızılayı’na, Türk Kızılayı’nın insani yardım konusunda hazır olduğu, yardım talebi olması halinde bölgeye gerekli yardım malzemelerinin hızlıca ulaştırılabileceği şeklinde bilgi verildi.

Hazırlık çalışmaları çerçevesinde, Türk Kızılayı’nın İran Sınırına yakın afet lojistik merkezlerinde, çadır, battaniye, uyku tulumu ve gıda kolisi gibi yardım malzemelerin tırlara yüklenmesine başlandı. Türk Kızılayı, ihtiyaç halinde bölgeye insani yardım malzemesi ve afet müdahale ekibi ulaştırabilmek için hazırlıklarını hızla tamamlayacak.

AFAD, İRAN DEPREMİ SONRASI TEYAKKUZA GEÇTİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) İran’da meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki deprem sonrası İran’a arama-kurtarma ve ilk yardım ekipleri gönderilmesi için hazırlık yapıldığını açıkladı.

AFAD’tan yapılan yazılı açıklama şöyle; "İran’da meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki deprem sonrası; Başbakanlık AFAD tarafından İran’a arama-kurtarma ve ilk yardım ekipleri gönderilmesi için hazırlık yapıldı. Bu çerçevede; Van ve Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlikleri ile Sağlık Bakanlığı UMKE ve Türk Kızılayı ekipleri hazırlandı. İran’ın uluslararası yardım çağrısı yapmasını müteakip, arama kurtarma, UMKE ve insani yardım ekipleri bölgeye hareket edecektir. Gelişmeler takip edilmektedir."

 

Bakmadan Geçme