İRAN HEYETİNDEN VAN'A ÇIKARMA!

İran- Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Hoy Milletvekili Dr. Adel Najafzadeh, Selamast Milletvekili Yapup Rezazadeh 40 kişilik işadamı heyetiyle yenilenebilir enerji konusunda görüşmeler yapmak üzere Van'a geldi.

Vansesi Haber Merkezi

İnşaat Yapı ve Belediye Ekipmanları ve Yenilenebilir Enerji Fuarına katılmak üzere iki günlük program dahilinde Van’a gelen İran heyetini Türkiye-İran Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ile Milletvekili Abdulahat Arvas , Saray Kaymakamı Yunus Ataman ve  İran İslam Cumhuriyeti Baş Konsulusu Dr. Sajad Soltanzadeh Kapıköy Gümrük Kapısında karşıladı.

Milletvekili Gülaçar’ın gelen heyete yaptığı konuşmada "Amerikan ambargosu sonrası pandemi şartları tüm ülkeler gibi bizi de olumsuz yönde etkiledi. Bizim dönemimizde İran'la ticari ve siyasi gelişmeler olmasını arzu ettik. Ama maalesef salgın hastalıktan dolayı şimdiye kadar mümkün olmadı. Bizler Türkiye olarak 2023 seçimlerine giderken iki ülke arasındaki gelişmelerin çok daha fazla olmasını temenni ediyoruz. Resmi olarak biz bile şimdiye kadar sadece iki sefer İran' a gidebildik. Biz aynı zamanda Van Milletvekilleri olarak İran’daki kapıların bir an önce açılmasını istiyoruz. İran kapıları tekrar açılırsa sizi daha büyük coşkuyla karşılamak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Milletvekili Arvas ise gelen heyete yaptığı açıklamada "Biz Türkiye ve İran iki dost ülke  olarak bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Dostlarımız da bir düşmanlarımız da bir. Bu doğrultuda güçlerimizi birleştirerek emperyalist zihniyete karşı daha güçlü bir konuma gelmemiz gerekir.Bu vesileyle kapıların açılması noktasında hem Van ili olarak, hem de Türkiye tarafı olarak üstümüze düşen bütün sorumluluğu yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Umuyoruz ki İranlı dostlarımızda Türkiye tarafında açık olan kapılarını açarak iki ülke arasındaki sınır ticaretini geliştirirler” diye konuştu.

İran heyetinden İran- Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Hoy  Milletvekili Dr. Adel Najafzadeh, "Tarih boyunca İran ve Türkiye arasında hep dostluk oldu. Bu sınırla alakalı değil. Başta inanç, kültür ve ticaret gibi faktörler sebep oldu. Bizim de temennimiz en kısa zamanda kapıların güvenlik ve gerekli tedbirleri kapsamında kapı açılır. Allah'ın bize bir imtihanı bu koronavirüs hastalığı. Tabi bu süreçte iki komşu ve dost ülke eskisi gibi hatta eskisinden daha fazla bir potansiyeli hayata geçirir. İran tarafından yolun tamamlanması çalışmaları devam ediyor. Şubat ayına kadar transit ticarete kapıların tamamen açılması için gayret ediyoruz" dedi.

Heyet daha sonra fuar açılışına katıldı.

Bakmadan Geçme