İpekyolu SYDV Ramazan Yardımına Başladı

İpekyolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ramazan ayı dolayısıyla kayıtlı muhtaç ailelere nakdi yardım dağıtımına başladı. İpekyolu SYDV ilk aşamada bin 200 aileye 250 TL nakdi yardımda bulundu.

İlhan Siyahtaş

Sosyal devlet anlayışı ilkesiyle  hizmet veren ipekyolu kaymakamlığı SYDV bu yıl iftar çadırı kurumak yerine, mağdur ailelere nakti para yardımında bulunuyor.  İpekyolu SYDV Müdürü Mehmet Ali Şalem, bu yıl vatandaşların ramazan erzaklarını kendi ihtiyaçlarına göre  alması için şuana kadar bin 200 aileye aile başı 250 TL  nakdi  yardımında bulunduklarını ifade etti.

"Mağdur ailelere para verilmesini uygun gördük"

 Vakfa kayıtlı kırk bin dosyanın bulunduğunu,  bunlardan yirmi bin kayıtlı ihtiyaç sahibinin SYDV'dan  yardım aldığını  ifade eden İpekyolu SYDV Müdürü Mehmet Ali Şalem gazetemize yaptığı açıklamada, "Ramazan ayı içerisinde iftar  çadırı kurmuyoruz. Çünkü o çadır mağdur kişilere hitap ediyor mu, etmiyor mu o tartışılır bir konu. Onun dışında ramazanda insan ister ki sofrasında en iyi yiyecekler olsun. Bu nedenle mağdur ailelere para verilmesini uygun gördük.   Bunlar kendi erzaklarını kendi ihtiyaçlarına göre alsınlar istedik. Yaklaşık bin 200 aileye aile başı 250 TL ödedik. Bun da toplanmada 30 bin lira etmektedir. aile seçimlerini biraz sıkı tuttuk. Gerçekten muhtaç ailelere yardımcı olmaya çalıştık. Yine ramazan ayı boyunca yardımlarda bulunacağız. Tespit edilen ailelere ödemelerimiz devam ediyor. Nakti yardım dışında daha önceden başlayan giyim yardımlarımız,    bayrama yakın biraz daha yoğunlaştıracağız" dedi

"Beş bin aileye yetmiş bin parça giyim dağıttık"

Ortalama haftada üç yüz, dört yüz ailenin yardım için başvurduğunu,  ayda yaklaşık bin kişiye yakın bir başvuru olduğunu dile getiren SYDV Müdürü Şalem inceleme sonrası bunlardan 200, 300 ailenin uygun görüldüğünü söyledi.   Şalem yapılan yardımlar ve  gönüllü bağışilara  dikkat  çekerek  şunları  söyledi: " Toplamda 5 bin aileye yetmiş bin parça giyim dağıttık. Giyim malzemeleri birinci kalite hepsi sıfırdır. 5 bin ailemiz giyimden faydalandı. Daha da devam ediyor. Amacımız 10 bin aileye ulaşmak. Yalnız bu ürünler bizim para vererek aldığımız ürünler değil. Özellikle LC Waıkıkı firmasından bağış olarak gelen ürünlerdir. Ayrıca annesi, babası vefat etmiş yada ikisi de vefat etmiş, babası asker olan 18 yaşından küçük olan çocuklar için aylık 100 lira nakit yardım devam ediyor.  Anne vefat etmişse yada baba vefat etmişse hayatta kalan gidip tekrar evlilik yapmış ise önceden vefat eden anne ve babadan olan çocuklar içinde bu yardım bağlanılabiliyor. Buda sürekli bir yardım. Vanlı iş adamlarına gerekirse Türkiye'deki iş adamlarına çağrıda bulunuyoruz. Gerçekten Van'da mağdur insanlarımız çok. Mağdur insanların en başta giyim ihtiyacını karşılamamız gerekiyor. Giyim ihtiyacı içinde gerekli desteği verirlerse bizde daha fazla insana ulaşıp onları sevindirebiliriz."

Bakmadan Geçme