İpekyolu Muhtarlar Derneği Kuruldu

İpekyolu muhtarları örgütlenerek dernek kurdular.

İlhan Siyahtaş

İpekyolu Muhtarlar Dernek Başkanı ve yöneticileri gazetemizi ziyaret ederek dernek kuruluşu ile ilgili açıklamada bulundular. Dernek kurucuları arasında Hatuniye Mahalle Muhtarı B. Turgut Külay, Karşıyaka Mahalle Muhtarı Nevzat Eser, Cevdetpaşa Mahalle Muhtarı, Yılmaz Koçak, Bahçıvan Mahalle Muhtarı Özer Aktuğ, Yenimahalle Muhtarı Mehmet Adar, Bostaniçi Mahalle Muhtarı Celalettin Tuyğun, Yalı Mahalle Muhtarı Naci Başdinç yer aldı. Dernek başkanlığına Hatuniye Mahalle Muhtarı B. Turgut Külah getirildi. 

Ortak kararlar alacağız

İpekyolu ilçesinde öncelikle muhtarlar arasında dayanışmayı sağlamak, muhtarlar ve mahalleler ile ilgili sorunları çözmek amacıyla dernekleştiklerini belirten İpekyolu Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı ve Hatuniye Mahalle Muhtarı Turgut Külay “ Derneğimizin kuruluş amacı İpekyolu ilçemize bağlı muhtarların sorumlu bulundukları mahallelerde bir araya gelerek ortak karar alarak mahalle sakinlerini mutlu ve huzurlu edecek hizmet ve çalışmalar yapmaktır,  ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlarla muhtarlar arasında koordinasyon ve işbirliği sağlamak, muhtarların özlük haklarının iyileşmesi yönünde çalışmalar yapmaktır” dedi.

Muhtarların yeteri kadar yetkisi yok

Dernek Başkanı Külay “ İpekyolu ilçemize bağlı 20 mahalle, 30 köy var. Yeni düzenlemeyle toplamda 50 mahalle muhtarlığımız var. Muhtarların sorunları çok, fakat yetkileri yok. Halkın birinci derecede ulaştığı yetkili kişi muhtardır.  Muhtarlar yerel yönetimin ilk kapısı,  demokrasinin temel taşıdır. Muhtarlarla ilgili yasanın mutlaka değişmesi gerekir.  Muhtarlar daha donanımlı yetkilere sahip olması gerekir. Dernek olarak bu konuda da çalışmalarımız,  girişimlerimiz olacak”  diye konuştu.  

Bakmadan Geçme