İPEKYOLU DEVLET HASTANESİ OLSUN

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Olağanüstü Hal (OHAL) kararnamesiyle el konularak Kamu Hastaneler Biriliği'ne devredilen Özel İstanbul Hastanesi, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Polikliniği hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar geçici hizmet veren polikliniğin Devlet Hastanesi'ne dönüştürülerek yataklı sağlık hizmeti vermesini istediler.

Vansesi Haber Merkezi

Paralel yapı FETÖ'ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle 2016 Ocak ayında Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilişiği kesilen, daha sonra kayyuma devredilen, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan OHAL kararnamesiyle Van Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlanarak poliklinik olarak hizmet vermeye başlayan Özel İstanbul Hastanesi'nin İpekyolu Devlet Hastanesi olarak hizmet vermesi için girişim başlatılması dile getirildi.

"Aktif hale getirilmesini hedefliyoruz"

Gazetemize açıklamalarda bulunan Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, "Özel İstanbul Hastanesi Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Hizmet Binasına dönüştürüldü. Binada ilk etapta poliklinik düzeyinde hizmet verilmeye başlandı. İpekyolu ilçemizde devlet hastanesine büyük bir ihtiyaç var. Bakanlığımızın desteği ile kısa süre içerisinde yataklı servis ve ameliyathane birimlerinin aktif hale getirilmesini hedefliyoruz. Ek binamızın 150 yataklı hastane olarak değerlendirilmesi hastalar ve ilmezdeki sağlık hizmetlerine ulaşım açısından yararlı olacaktır" dedi.

 RANDEVU ALMAK GEREKİYOR

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası  olarak poliklinik hizmeti vermeye başlayan Özel İstanbul Hastanesi'nde diğer kamu hastanelerinde görev yapmak üzere sağlık ve idari personelin görevlendirildi. Acil, kadın doğum ve çocuk haricinde bütün branşlarda ayaktan tedavi hizmeti verilen polikliniklerde muayene olmak isteyen hastaların MHRS Merkezi Hastane Randevu Sistemi kullanarak randevu alması gerekiyor.

"Poliklinik olarak değil, hastane olarak hizmet versin" 

Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlanarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası'na dönüştürülerek poliklinik hizmeti veren binanın hastaneye dönüştürülmesini isteyen vatandaşlar, 285 bin 272 kişinin yaşadığı,  Van'ın en kalabalık ilçesi olan İpekyolu'nda devlet hastanesi bulunmadığını, hastaların acil sağlık hizmeti alabilmek, muayene ve tedavi olabilmek için Edremit yolu üzerinde bulunan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi veya ve Erciş yolu üzerinde bulunan YYÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmek zorunda kaldığını,  uzaklık nedenle hastaların ve yakınlarının sorun yaşadığını,  iki hastanede aşırı kalabalıkların oluştuğunu, sağlık hizmet kalitesinde aksamların meydana geldiğini ifade ederek polikliniğin hastaneye dönüştürülmesi gerektiğini dile getirdiler.

"İpekyolu Devlet Hastanesi'ne dönüştürülsün"

 Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlanan İstanbul Hastanesi'nin İpekyolu Devlet Hastanesi' olarak hizmet vermesi gerektiğini anlatan Van Eczacı Odası Başkanı Numan Mızrak,   kapalı duran hastanenin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinik birimi olarak hizmeti veremeye başlamasının hastalar, hasta yakınları açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Modern teknik imkanlara sahip, yataklı servisleri bulunan, alt yapısı güçlü olan hastanenin hastane olarak hizmet vermesinin İpekyolu ilçesinde sağlık hizmeti almakta sorun yaşayan hastalara kolaylık sağlayacağını kaydeden Mızrak, " Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi şehir merkezine uzak iki uç noktada bulunuyor. İpekyolu'nda oturan vatandaşlarımız sağlık hizmetine ulaşılmada hastalarını götürüp getirmekte mağduriyet yaşıyor. Öte taraftan bu hastanelerin çevresinde eczane bulunmamasından dolayı hasta ve hasta yakınları ilaç almada ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. İpekyolu ilçemizde devlet hastanesi olmadığından vatandaşlarımız özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Özel hastanelerde vatandaşlarımızdan yüksek miktarlarda farklar alabiliyor. Yeşil kartlı vatandaşlarımızın böyle bir şansı da yok.  Polikliniğe dönüştürülen Özel İstanbul Hastanesi'nin İpekyolu Devlet Hastanesi'ne dönüştürülmesi hastalar, hasta yakınları, sağlık yoğunluğu yaşayan hastaneler açısından ve mağdur olan eczaneler açısından büyük rahatlama sağlayacaktır. İlimizin yöneticilerinin, siyasilerin bu konuda gerekli girişi yapacaklarına inanıyorum.  Bu arada polikliniğin hastaneye dönüştürülmesi için kamuoyunu harekete geçiren, hastane ihtiyacına dikkat çeken Vansesi gazetemize teşekkür ediyorum" dedi.

 "Eksiklikleri giderilsin, hastane olarak hizmet versin"

Van'ın kalbi sayılan İpekyolu ilçesinde devlet hastanesine büyük bir ihtiyaç olduğunu belirten Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Özgür Deniz Değer, "Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlanarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası'na dönüştürülerek poliklinik hizmeti vermeye başlayan Özel İstanbul Hastanesi'nde geçici olarak görev yapan doktor arkadaşlarımız var.  Geçmişte tam donanımlı bir hastane olarak hizmet veren bu hastanenin alt yapı ve personel eksiklikleri tamamlanarak Devlet Hastanesi olarak hizmet vermesinin yararlı olacağına inanıyoruz.

"Ayakta durmaya çalışıyoruz"

 Özel İstanbul Hastanesi'nin kapanması sonrasında yüksek kiralar ödeyerek ayakta kalma mücadelesi veren eczaneler, gözlükçüler, medikalciler, marketler, lokanta, pastaneler, kahveler ve hastaneye umut bağlayarak farklı iş yeri olan esnaflar zor günler geçirdiklerini söylediler.  Özel hastane binasının İpekyolu Devlet Hastanesi olarak hizmet vermesinin ilçedeki hastalara kolaylık sağlamanın yanı batmak üzere olan esnaflara can simidi olmanın yanı sıra ekonomiyi de canlanacağını kaydeden iş yeri sahipleri hastane için gerekli girişimlerin yapılmasını istediler.   

MODERN ALTYAPIYA SAHİP

 2007 yılında 34 yatak ve 13 hekim kadrosu ile kurulan Özel İstanbul Hastanesi 2011 yılının sonunda ek binasının tamamlanmasıyla yatak kapasitesini 186'ya yükselttik. Modern tıbbi cihazlarla donatılan, 70 yatak kapasitesine sahip yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 15 yatak kapasitesine sahip çocuk yoğun bakım ünitesi ve 28 yatak kapasitesine sahip hastanede genel yoğun bakım ünitesinin yanı sıra onkoloji kliniği, laboratuarlar, ameliyathaneler bulunuyor. Ayakta tedavi hizmeti veren polikliniğin hastane dönüştürülmesiyle Van'da sağlık sorununda önemli ölçüde rahatlama sağlanacağı belirtiliyor.

Bakmadan Geçme