VAN'DA KAÇAKCILIK OPERASYONLARI

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 3 ayrı operasyonda 81 kilo 729 gram eroin ile 236 kilo 535 gram toz esrar ele geçirildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından illegal yollarla yurda sokulan uyuşturucunun Van üzerinden Batı illerine sevk edileceği bilgisine ulaştı. Uyuşturucuyu Van’a getirmeye çalışan ve ismi açıklanmayan sürücü, şehir girişinde polis ve jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Narkotik köpeklerinin de yardımı ile yapılan aramada 81 kilo 729 gram eroin ele geçirildi.
Öte yandan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları 2 ayrı operasyonda 236 kilo 535 gram toz esrar ele geçirildi. Uyuşturucu maddelere el konulurken, her 3 olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 3’ü tutuklanırken, 1 kişi de serbest bırakıldı. Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.

VAN’DA KAÇAK SİGARA VE AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 4 ayrı operasyonda 109 bin 380 paket kaçak sigara ile 2 ton 210 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 2013 yılında da kaçakçılara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Van-Hakkari karayolu üzerinde 2 araçta yaptığı aramada yurda yasadışı yollardan sokulduğu tespit edilen 109 bin 380 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Öte yandan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde iki ayrı evde yaptığı aramada yurda yasadışı yollardan sokulduğu tespit edilen 2 ton 210 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor. Kaçak sigara ve akaryakıta el konulurken, olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest kaldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

Bakmadan Geçme