​Van YYÜ'de proje destekleri tanıtıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi, öğrencilere yönelik Proje Destekleri Tanıtım Programı gerçekleştirdi. Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP), TÜBİTAK ve Erasmus Burs Olanakları ve Proje Destekleri hakkında bilgilendirmelerin yapıldı toplantı öğrenciler ve akademisyenler tarafından ilgiyle karşılandı.

 Basın Bülteni

Programa katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yayla Üniversitenin akademik personel ve öğrencilerini proje konusunda tam destek verildiğini, bu kapsamda Teknoloji Transfer Ofisini, Bilimsel araştırma projeleri koordinasyon birimini, Erasmus Ofisinin, İnnovan Girişimcilik Merkezi’nin ve Teknokent’in bu konuda faaliyet gösterdiğini belirterek bu birimlerden destek alınabileceğini ifade etti.

 Lisans Öğrencileri için, Tübitak STAR(Stajyer Araştırmacı Burs Programı)’nın önemine değinen Yayla, bu program kapsamında kabul edilme oranının çok yüksek olduğunu, üniversitenin öğrencilerinin başvuru yapması gerektiğini, başvuru yapılması konusunda hocalarımızın öğrencileri teşvik etmesi gerektiğini vurgulayarak; süreç boyunca birimlerin öğrencilerimizin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak yanlarında olduklarını belirtti.

 Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Yayla konuşmasında; TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında üniversite lisans öğrencilerinin TÜBİTAK tarafından projelerinin desteklendiği ifade etti. Fen fakültesi, Ziraat Fakültesi başta olmak üzere bütün birimlere çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yayla konuşmasını; bir sonraki başvuru döneminde proje sayımızın daha fazla artacağına olan inancı dile getirdi.

Öğrencilere ve akademik personele yönelik proje desteklerinin tanıtıldığı programda; Teknoloji Transfer Ofisi Tanıtımı, Van YYÜ Teknoloji Transfer Ofisi yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Murat Koca; Bilimsel Araştırma Projeleri destekleri BAP Koordinatörü Doç. Dr. Hilal Çelik Kazıcı; TÜBİTAK destekleri Van YYÜ Teknoloji Transfer Ofisi Destek Modülünden Doç. Dr. Gökhan Görgişen ve Erasmus+ desteklerini Van YYÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Nigar Çelik tarafından sunuldu.

Bakmadan Geçme