VATSO'DAN AB BÜYÜKELÇİLERİNE YEMEK

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert ve 17 ülkenin büyükelçileri ile eşlerine yemek verdi.
VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Nadiroğlu, Türkiye’de başlatılan barış süreci ile birlikte Van’a 4 günlük bir gezi düzenleyen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert ve beraberindeki Yunanistan, İrlanda, İngiltere, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Slovenya, Fransa, Lüksemburg, Romanya, Avusturya, Slovakya, Litvanya, Finlandiya, Hırvatistan, Polonya ve Letonya büyükelçileri ile eşlerine verdiği yemekte bir araya geldi. Yemek öncesi bir konuşma yapan Nadiroğlu, gerçekleşen ziyareti çok önemsediklerini söyledi. Van’ın ilk kez böyle geniş katılımlı bir organizasyona ev sahipliği yatığını belirten Nadiroğlu, “Van bu coğrafyanın en kadim şehirlerinden biridir. Her zaman çevresindeki illerin buluşma ve çekim merkezi olmuştur. Sahip olduğu potansiyellere rağmen Van, maalesef hak ettiği yerde değildir. Ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çok zengin bir mirasa sahip olmasına rağmen istenilen seviyeye ulaşamamasının çok farklı sosyolojik sebepleri vardır” dedi.
Nadiroğlu, başlatılan barış süreci ile birlikte geleceğe dair umutların yeniden yeşerdiğini ve bu topraklarda barış egemen olduğunda, buraların Türkiye’nin en önemli coğrafyalarından biri olacağına inandıklarını dile getirdi. Türkiye’nin yüzünü döndüğü Avrupa Birliği’ni de önemsediklerini söyleyen Nadiroğlu, başlatılan demokratikleşme ve yenilenme çalışmalarının başarıyla tamamlanacağına inandığını vurguladı. AB’nin Türkiye’nin en önemli ortaklarından biri olduğunu bildiklerinin altını da çizen Nadiroğlu, “AB yolculuğunun yakın zamanda üyelikle sonuçlanmasını istiyoruz. Biz artık bu umudun gerçeğe dönüştürmenin gayreti içindeyiz. Genelde ülkemiz; özelde ilimizin daha çağdaş, daha modern, kalkınmış, müreffeh bir ülke olması için tüm gayretimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Büyükelçiler adına konuşan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert ise, 18 büyükelçinin Van'a geldiğini söyledi. Her yıl böyle geziler düzenlediklerini aktaran Maurice Ripert, "Van'ın geçirmiş olduğu zorlu günler sonunda burada olmak bizim için çok önemli. Türkiye'nin doğusunu ziyaret etmek çok önemlidir. Geçen yıl Van'a ziyaret gerçekleştirmiştik. O günden bu yana mümkün olmadı. Sizi iyi durumda ve şehri iyi durumda görmek, bizleri memnun etti" dedi.
Büyükelçi Ripert’in, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kedi Evi’ni gezdiğini ve kedileri çok beğendiğini söylerken, Nadiroğlu da tüm büyükelçi ve eşlerine Van Kedisi maketi ile Van Kedisi’nin fotoğraflarının üzerinde bulunduğu hediyelik süs eşyası hediye etti. Verilen akşam yemeği hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

 

Bakmadan Geçme