Feridun Irak'tan Takva'ya Ziyaret

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) başkanlık seçimi için aday olan Feridun Irak, beraberindekilerle rakibi olan Necdet Takva'yı ziyaret etti.

Feridun Irak, beraberindeki çalışma arkadaşlarıyla Necdet Takva'yı çalışma bürosunda ziyaret etti. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette konuşan Necdet Takva, bu meşakkatli yolda zaman zaman bir takım spekülasyonlarla karşılaştıklarını, ama hiçbir zaman nezaketlerini yitirmediklerini söyledi. Takva, "İsimler üzerinde asla bir yorum yapmıyoruz. Varsa isimler üzerinde yorumlaması gereken konular, o da tamamen toplumsal konularla örtüşmesi gerektiğine yönelik değerlendirmelerimizi de yapıyoruz. Kişilerin bireysel tutum ve davranışlarıyla ilgili süreçler kendilerini bağlarlar. Eğer ki o insanların bireysel tutumları toplumsal sürece zarar veriyorsa elbette bu eleştirilmelidir. Bunun dışındaki hiçbir değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Bireysel tutumların seçim sürecine malzeme edilmemesi gerektiğini söylüyorduk. Ben size minnettarım. Bunun böyle olmaması gerektiğini bugün bir pratik davranışla ortaya koydunuz. Sayın başkana ve değerli ekibine teşekkür ediyorum, tekrar hoş geldiniz diyorum" dedi.

Feridun Irak ise, ticaret ve sanayi odaları seçimlerinin önemli olduğunu söyleyerek, "Ticaret ve sanayi odaları, bulundukları kentin en güçlü meslek kuruluşlarıdır. VATSO da bu konuda kendisini bir noktaya getirmiş bir odadır. Dolayısıyla rekabet içerisinde olan bir seçim vardır. Bu da sevindirici bir şey. Bazı odalarda, araştırdığınız zaman tek listenin yapıldığı seçimler olduğunu göreceksiniz. Van'da odamız ilgi alaka gören bir oda. Belli bir noktaya gelmiş. Tabi bir noktaya gelmesinde Necdet beyinde emeği vardır. Bu seçim sürecinin bizim için önemli olan tarafı, mutlaka sevgi ve saygı içerisinde tamamlanmasıdır. Bizim açımızdan kazanmaktan önce bir birimize olan sevgi ve saygıyı muhafaza etmektir. Bunu yapabilmek için sizin de elinizden gelen gayreti göstereceğinizden benim hiç şüphem yoktur. Sandıklar açıldıktan sonra da her kime nasip olmuşsa da biz kendimiz kazanmışız gibi onlarla birlikte hareket edeceğiz. Eğer ki biz kazanırsak sizinde aynı duygu içerisinde olacağınızdan hiç şüphemiz yoktur. Bu gün bu ziyareti başlattık. Sizden sonra diğer aday arkadaşımızı da ziyaret edeceğiz. Kapılarımız hep bir birimize açık tutalım. Hep iç içe olalım. Rakiplerimin de en az bizim kadar bu işe sevdalı olduğunu dile getiriyoruz, asla kötüleme gibi bir şeyimiz yoktur. Seçime kadar da bu güzelliğimizi koruyalım. O gün yan yana fotoğraf verelim, seçmenlerimizi karşılayalım. Türkiye'ye örnek olabilecek bir şeyi yapabiliriz, ben eminim. Seçimlerin sizlere hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Karşılıklı sohbetin ardından Necdet Takva ve ekibinin çalışma bürosundan ayrılan Feridun Irak ve beraberindekilerin Pazartesi günü de Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu'nu ziyaret edeceği belirtildi.

Bakmadan Geçme