Şehit aylığı altı yıl sonra geldi

Saruhanlı'nın Bahadır köyünde yaşayan Necati Çelikel (53) yaptığı açıklamada, Astsubay olan oğlu Halil Çelikel'in Van İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yaparken içinde bulunduğu askeri aracın devrilmesi sonucu 2006 yılında şehit olduğunu belirtti. Olaydan birkaç ay sonra şehit ailelerine tanınan maaş yardımından faydalanmak için Sosyal Güvenlik Kurumu'na dilekçe yazarak başvuruda bulunduğunu, ancak talebine olumsuz cevap geldiğini ifade eden Çelikel, 6 yıl süren çabanın sonunda kendisine maaş bağlandığını kaydetti.
Bahadır köyünde çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimini sürdüren Çelikel, 8 aydır maaşını düzenli aldığını dile getirerek şunları anlattı: "Biz para peşinde değiliz. Ancak şehit ailelerine tanınan bir imkân var. Maddi durumum iyi olmadığı için ben de bu imkândan faydalanmak istedim. Maaşa bağlanmam için başta SGK olmak üzere ilgili birçok kuruma defalarca dilekçe yazdım. Cevap olarak bana gelen yazılarda, mevzuattan kaynaklanan bir sorundan dolayı maaş alamayacağım ifade edildi. Bu şartlar altında maaş alabilmem için yaşımın 65'in üzerinde olması ya da devlet hastanesinden iş göremez raporu almam gerektiği belirtildi.
6 yıl boyunca yazışmalar devam etti. Ancak maaş bağlanmadı."
Necati Çelikel, kendisine maaş bağlanmamasına karşın küçük oğlu Mehmet Çelikel'in, şehit yakınlarına tanınan "kamuda iş hakkı" kapsamında olaydan bir yıl sonra İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde çalışmaya başladığını ve 5 yıldır da çalıştığını belirtti. Maaş beklentisinden ümidini kestiği sırada durumu Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanına anlattığını, daha sonra Kaymakamlık ve Valiliğin de bu sorunu çözmek için devreye girdiğini ifade eden Çelikel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Manisa eski valimiz Halil İbrahim Daşöz, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İlyas Pekdemir'in girişimleri sonucu bana maaş bağlandı.
 8 aydır maaşımı düzenli alıyorum. Allah onlardan razı olsun."

Bakmadan Geçme