Vanlı yazar Erdal Şahin'in An'a Söz Düşünce kitabı çıktı

Yazılarıyla Van'ın kültür, sanat ve edebiyat alanında önemli bir yeri olan Erdal Şahin'in An'a Söz Düşünce kitabı okuyucularıyla buluştu.

Burhan Ergin

Van’ın kültürüne, sanatına ve edebiyatına yaptığı başarılı çalışmalarla katkı sunan, takdir toplayan Vanlı yazar Erdal Şahin’in An’a Söz Düşünce kitabı raflardaki yerini aldı. Simer Yayınevi tarafından basılan kitap 158 sayfadan oluşuyor.

An’a Söz Düşünce kitabını çıkarmanın sevincini yaşadığını belirten Vanlı yazar Erdal Şahin, “Van’ımıza kültür, sanat ve edebiyat alanında katkı sunmak için elimizden gelen çabayı sergiliyoruz. Özelde kentimiz için genelde ülkemiz için sanat, edebiyat ve kültürel faaliyetler sürdürmeye devam edeceğiz. İl dışında onlarca kitap fuarına katılarak Van’ı başarılı bir şekilde temsil ettim. Van’ın kadim bir kent olmasına rağmen maalesef kültürel anlamda birçok eksiğimiz bulunmaktadır. Bunun için de çalışmalara toplumsal anlamda ağırlık vermek gerektiğini düşünüyorum. An’a Söz Düşünce ilk deneme kitabı olarak çıktı. Kitabımı toprağa kök salmış yüzlerce farklı meyve ağacından oluşan güzel bir bahçeye benzetiyorum. 2012-2022 yılları arasında adeta bir not defteri gibi kullandığım bazı sosyal medya hesaplarında yazdıklarımın sadece bana ait olan paylaşımların derlenip bir araya getirilmiş hasılasıdır. Bundan sonrada kültür ve sanata yazarak katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“Şehrin yazarlarına sahip çıkılmalı”

Yetkililerin yazarlara sahip çıkması gerektiğini belirten Şahin, “Van’da yaşayan ve yazarak, üreterek kültüre, sanata, edebiyata birşeyler katmaya çalışan yazarlar olarak toplumdan kurum ve yöneticilerimizden daha çok ilgi alaka bekliyoruz. Bu anlamda bu şehrin kalemleri yazar ve sanatçıları toplumla daha çok buluşturulmalı, eserleri insanlarımıza ulaştırılmalı. Bu değerlerimize sahip çıkılmalı. Bu şehrin yazarları olarak bunu arzuluyor ve önemsiyoruz. Bizler bir söz medeniyetinin mensuplarıyız. Bu yüzden söze değer veriyor ve sözü önemsiyoruz. Önemli sözlerin boşa gitmemesi ve kayıt altına alınıp insanlara ulaştırılması ve yüreklere hitap edip etkilemesi için kayıt altına alma gerekliliğine inandığımız için on yıllık bir An'ımıza düşen bu sözleri kitaplaştırmak istedik. Hiçbir şey önemli, hikmetli, estetik ve hakikati ifade eden bir söz kadar kalbi etkileyen bir özelliğe sahip olamaz. Bu yüzden sözün değerini bilmek gerek diye düşünüyorum. Söz dilden kulağa oradan da kalbe giden bir yol izler. Burada yazının söz için önemine de değinecek olursak, dil sözü sözleri sadece kulağa götürür, yazı ise onu uzağa dünyanın öbür ucuna götürür. Bu yüzden yazı sözün yaratıcısı ve onun varlık nedenidir diyebiliriz. Bütün kutsal kitaplar birer sözdür aynı zamanda. Bütün bir varlığın bir söz ile "KÛN" "OL" emri ile vücuda geldiğine inanıyoruz. " Önce söz vardı" diye başlar Yuhanna incili. Söz üzerine o kadar çok şey söylenmiş ki bunları ifade edebilmek için söz yetmez adeta. Bu yüzden sözün değerini bilip ona sahip çıkmak ve güzel sözlerin yüreklere ulaşması için birşeyler yapmak gerekir diye düşündüm, yazdığım bu sözleri bu düşünceyle kitaplaştırdım. İnşallah bu sözler bir kalbe girer ve onu etkilerse kendimizi mutlu hissetmiş oluruz” diye konuştu.

Vanlı yazar Erdal Şahin An’a Söz Düşünce kitabını gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan ve gazetemiz muhabiri Burhan Ergin’e imzalayarak hediye etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme