KOBİ VE GİRİŞİMCİLİK KONFERANSI

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, iki büyük depreme rağmen milletin desteğiyle kısa sürede toparlama sürecine girildiğini belirterek, “Hızlı gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmak, potansiyelimizi azami seviyelere çıkarmak, yeniden yapılanmak, güçlenmek ve ekonomimizi büyütmek için devam eden desteklere ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.
Türkiye Avrupa İş Geliştirme Merkezi Ağının Sivas, Hatay, Batman ve Van’a Genişletilmesi Projesi kapsamında Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Van Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (Van ABİGEM) tarafından “KOBİ ve Girişimcilik konferansı” düzenlendi. Bir otelde düzenlenen konferansın açılış konuşması VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu tarafından yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Van ABİGEM’in Şubat 2012’den itibaren faaliyetlerine başladığını belirten Başkan Nadiroğlu, Van ABİGEM’in Sivas, Hatay, Batman ve Van illerinde açılan dört iş merkezinden biri konumunda olduğunu söyledi. Naidroğlu, “Hepinizin bildiği üzere Van ili Ekim ve Kasım 2011 tarihlerinde iki yıkıcı deprem yaşamıştır. Bu iki büyük depreme rağmen milletimizin desteği ile kısa bir sürede toparlama sürecine girmiştir. Hızlı gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmak, potansiyelimizi azami seviyelere çıkarmak, yeniden yapılanmak, güçlenmek ve ekonomimizi büyütmek için devam eden desteklere ihtiyaç duyulmaktadır. Bununla birlikte KOBİ’leri çağdaş seviyeye getirmek, rekabet edilebilirliğini arttırmak, ulusal ve uluslararası gerekliliklere göre dağılımını arttırmak daha etkili ve daha verimli çalışmalarını sağlamak için çok farklı tecrübe ve uzmanlıklara ihtiyaç duyulduğu da muhakkaktır. Bu uzmanlık ve tecrübelerle KOBİ’lerimizin gelişim ve ilerleme kapasiteleri çok daha fazla gelişecektir. Bu kapsamda ve bu çerçevede ilimizin ihtiyaç duyduğu uzmanlık ve tecrübenin ilimizin KOBİ’lerinin kullanımına sunulması kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızdadır. Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir girişim olan Van ABİGEM, Şubat 2012’den itibaren faaliyetlerine başlamıştır. Van ABİGEM; Sivas, Hatay, Batman ve Van illerinde açılan dört iş merkezinden biri konumunda olup tüm Türkiye genelinde faaliyet gösteren 19 ABİGEM’den oluşan ağın bir parçasıdır” dedi.
VATSO olarak ilin de bu ağın bir parçası olması için geçmiş yıllarda yoğun lobi faaliyetleri yürütüldüğünü belirten Başkan Nadiroğlu, “KOBİ’lerin ülkemiz ekonomisinin bel kemiği olduğu ve ekonominin yüzde 99.5’ini de KOBİ’lerin oluşturduğu bilinmektedir. İşin aslına bakarsanız dünya da gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ekonomiler de KOBİ’ler, ekonomik gelişim ve buna bağlı olarak sosyo-ekonomik ilerlemenin hatta en önemlisi, girişimciliğin geliştirilmesinin en temel yapı taşıdır. Bu nedenle, VATSO için Van ABİGEM ile sıkı bir işbirliği içerisinde KOBİ’lerimiz için yerel bilgi ve tecrübelerle donatılmış etkili eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin makul ücretler karşılığında verilmesini mümkün kılmak ve KOBİ’lerin faydasına çalışan bir birim oluşturmak büyük önem arz etmektedir. Alanında uzman danışmanları ve uzmanlık gerektiren konularda verilecek danışmanlık hizmetleri için yararlanılan geniş uzman ağı ile Van ABİGEM ilde faaliyet gösteren KOBİ’lerimize uygun-maliyetli ve sonuç-odaklı hizmet sunmaktadır. Şubat 2012’den günümüze VATSO, Van ABİGEM’in faaliyete geçmesi için gerekli olan desteği fazlası ile sağlamış bulunmaktadır. KOBİ’lerimize kaliteli danışmanlık hizmetlerini verilebilmesi için VATSO, Van ABİGEM’e olan desteğini önümüzdeki dönemler içerisinde de artırarak sürdürecektir. Tüm KOBİ’lerimizin, girişimcilerimizin ve yeni girişimci adaylarımızın faydalanabilecekleri hizmet ve fırsatlardan haberdar olabilmeleri için Van ABİGEM ile irtibata geçmelerini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.
Konferans diğer konukların konuşmalarıyla devam etti.

Bakmadan Geçme