Bir başkadır 'VAN'

Değerlerimiz, bizi birbirimize kopmaz bağlarla bağlayan ortak noktalarımız. Değerler, değerlerimiz…
Hüseyin Çırakman, "Bugün bize hoş geldiniz erenler!" diyen ünlü deyişinde:
"İyi insan olmak her işin başı!
Kardeş biliyoruz her vatandaşı" diyor.
Bizde kardeş biliyoruz her vatandaşı ama uzaktan…
Taaa çok uzaklardan…
Şimdi yakındayız hatta içlerindeyiz.
Sımsıcak bakışlar, tertemiz kalpler, Emeğin çatlatmış elleriyle sarmalamalar, nasıl rahat ettirsem diye etrafımızda koşuşturmalar, şimdi kardeş öte biliyoruz tüm vatandaşlarımızı.
"Bir başkadır benim memleketim"
"Bir başkadır benim vatandaşım"
2 gün oldu Van sınırlarına gireli. Her zaman istedim ama kısmet bugüneymiş. Pişmanım daha önce gelmediğime. İlk Van'a girerken şehirin ışıklarıyla birlikte modern bir yapılaşmayla karşılaştım. Acılarla yoğrulan bu şehir, her şeye rağmen dimdik ayakta ve ışıl ışıl parlıyordu. Girişte bizi meslektaşlarımız karşıladı. Soğuk, gece demeden saatlerce bizi beklemişlerdi. Konvoy halinde şehirde tur attık. Modern yapılaşmaların arasında yıkılmış binaları görünce tekrarlandı acılar. Bir zamanlar burada can pazarının yaşandığını unutturmamacasına, sanki o çığlıkları tekrar tekrar duydum.
Gece konaklayıp sabahın ilk ışıklarıyla şehirde bir tur attım. Bir yeni bina hemen yanında yıkılmış, çatlamış başka binalar…
Cami vardı inşaatların arasında. Oda nasibini almış acılardan. Artık bir minaresi yoktu. Van'a ilk adım attığımda ki o heyecan yerini hüzne bıraktı. Düşünceli tekrar otele doğru yöneldim. Kapıda meslektaşım sıcacık bir gülümsemeyle beni bekliyordu. Ekimizle birlikte bizi Van'ın en meşhur kahvaltı salonlarından biri olan Sütçü Kenan'ın mekanına götürdüler. Hayatımda hiç bu kadar güzel kahvaltı yapmadım diyebilirim. Açık havada bulunan kahvaltı salonu halkın yanı sıra ünlüleri de ağırlıyordu. Konser vermek için Van'a gelen Ali Asker kahvaltı yapmış gazetesini okuyor, çayını yudumluyordu. Bir sanatçıyı ilk defa bu kadar özgürce bir şehirde tek başına rahatsız edilmeden, hayranları etrafını sarmadan görmüş şaşırmıştım. Yanına gittim, kibar bir karşılaşma sonunda sohbet ettik ve oradan ayrıldım. Meğer halk alışmış ünlüleri Sütçü Kenan'da görmeye. Akşama kadar birçok görüşme ve tanışmalar oldu. O kadar güzel insanların arasında zamanın nasıl geçtiğini anlayamadım bile. Tebessüm eden, misafirperver, cana yakın insanların arasında sanki hep burada yaşıyor ve hepsini yıllardır tanıyor gibi hissettim.
Pişman değilim Van'a geldiğime…
Pişmanım daha önce gelmediğime…
Hani derler ya acı insanı güçlendirir.
Burada ki insanlar çok güçlü…
Her şeye rağmen kapıları gibi kucakları da açık.
Tüm Van'a sevgiler…
Tüm Van'a teşekkürler…
Özellikle ev sahipliği yapan VANSESİ GAZETESİ'ne ve çalışanlarına kucak dolusu sevgilerimi iletiyorum.
Artık yoluma 'Sevgiyle ilerliyorum'
Sizlerde sevgiyle ilerleyin…

 

Bakmadan Geçme