YERALTI ÇARŞISI'NDA HASAR TESPİTİ...

Van’da, dün öğleden sonra etkili olan yağışlardan dolayı sular altında kalan yeraltı çarşısındaki işyerlerinde hasar tespit çalışması başlatıldı.
Beşyol mevkiindeki Aydın Talay Yeraltı Çarşısı’nda dün aniden bastıran dolu ile birlikte şiddetini arttıran yağmur, Hastane Caddesi üzerinde bulunan rögarların taşmasına neden olmuştu. Hastane çıkışında bulunan rögarın taşması sonucu yağmur suları kapıdan yeraltı çarşısına doğru inerek, birçok işyerinin sular altında kalmasına neden olmuştu. Van Belediyesi ekipleri başta olmak üzere birçok kurumun müdahale etmeye çalıştığı olayda, uzun uğraşlar sonucu çarşıdaki su tahliye edilmişti.
Yaşanan olayın ardından bugün işyerlerinin kapılarını açan esnaf, zarar gören eşyalarını dışarı çıkartarak, temizlik çalışmalarına start verdi. Halen yoğun bir kokunun hakim olduğu yeraltı çarşısında Van Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Vergi Dairesi/Mal Müdürlüğü ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) temsilcilerinden oluşan bir heyet, esnafın mağduriyetinin giderilmesi için hasar tespit çalışmalarına başladı.

 

Bakmadan Geçme