Akkaya: Van'ın sorunları çözülmeli

Hür Dava Partisi Van İl Başkan Yardımcısı Abdulvahap Akkaya beraberindeki partililerle birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Akkaya, 'Van'ımızın çok büyük sorunları var. 18. madde başta olmak üzere işsizlik, geçim, çevre yolu, sınır ticareti, trafik, uçak bilet fiyatları, Van Gölü'nde yaşanan kuraklık sorunlarının çözülmesi elzemdir' dedi.

Burhan Ergin

Hür Dava Partisi Van İl Başkan Yardımcısı Abdulvahap Akkaya, İl Başkan Yardımcısı Eğitim Birimi Başkanı Murat İtah, Başkale Koordinatörü Memduh Boğokşayan, Tuşba İlçe Yönetim Kurulu üyesi Emrah Talay ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile bilgi alışverişinde bulundu.

“Üstünde durduğumuz en büyük sorun adalettir”

Ziyarette konuşan İl Başkan Yardımcısı Abdulvahap Akkaya, Van’ın ve ülkenin en büyük sorunun ekonomik sıkıntılar olduğunu belirterek, “Basın ziyaretleri kapsamında gazeteleri ziyaret ederek sorunları dinliyoruz. Şuan çalışmalarımız aktif şekilde devam ediyor. Vatandaşlarımızı, esnaflarımızı ve aileleri ziyaret ediyoruz. Şuan insanların yaşamış olduğu en büyük sorun ekonomik sıkıntılardır. Ekonomik sıkıntılar vatandaşların canını çok fazla yakmaya başladı. Ekonomik sıkıntının temelinde adaletsizliği görüyoruz. Ülkemizde adalet konusunda ciddi sorunlar var. Adalet herkese eşit olmalı. Parti olarak ülkemizin bütün sorunlarını çözmeye yönelik önerilerimiz var. Zaman zaman hem genel merkez nezdinde hem de il yönetimi nezdinde Van’ın ve ülkenin sorunlarını Hükümetle paylaşıyoruz. Üstünde durduğumuz en büyük sorun adalettir. İnanıyorum ki adalet geldiğinde bütün sorunlar kendiliğinden çözülecek” dedi.

“Sorunların çözümü için her türlü çabayı sarf ediyoruz”

Van’ın ciddi sorunlarının olduğunu belirten Akkaya, “Van’ımızın çok büyük sorunları var. 18. madde başta olmak üzere işsizlik, geçim, çevre yolu, sınır ticareti, trafik, uçak bilet fiyatları, Van Gölü’nde yaşanan kuraklık sorunlarının çözülmesi elzemdir. Hem ülkemizde hem de Van’da yaşayan insanlar büyük sıkıntı içerisinde rahat geçinemiyorlar. PTT önlerinde ciddi sıkıntılar var. Orada kuyrukta bekleyen insanlarımız mağdur durumda. Kirada oturan vatandaşlarımızın sorunları var. Öğrenciler ve aileler kiralık ev bulamıyor. Her konuda çok büyük sıkıntılarımız var. Van genel anlamda sahipsiz bir kenttir. Biz sorunların çözümü noktasında elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz” diye konuştu.

İttifak teklifi gelmesi halinde değerlendireceklerini söyleyen Akkaya, “Partimize şuan bir ittifak teklifi yapılmadı. İttifak beklentimiz var. Teklif gelmesi halinde değerlendiririz. Teklif gelmezse tek başımıza seçimlere gireceğiz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme