BİLARDO HEYECANI BAŞLADI

Rıdvan Can
Türkiye Bilardo Federasyonu Van İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bilardo Turnuvası "  çekişmeli müsabakalarla başladı.
Van Bilardo İl Temsilciliği tarafından Gözde Bilardo Salonu´nda düzenlenen turnuvaya bilardo severler yoğun ilgi gösteriyor. Turnuvaya Türkiye 1'cisi Vanlı Harun Koç, Ferhat Öztürkçü, Kenan Aslan ve Kaya Gün  gibi profesyonel lisanslı usta  bilardocular katılıyor.
Bilardo İl Temsilcisi ve Bilardo Salonu sahibi, Abdurrahman Akbulut,  bu yıl ilk kez düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bilardo Turnuvası'nı ileriki yıllarda geleneksel hale getireceklerini  söyledi. Akbulut, " Akıl ve yetenek oyunu olan bilardo sporunu gençlere sevdirmek amacıyla il düzeyine Üç Bant Bilardo Turnuvası düzenledik. Düzenlemiş olduğumuz turnuva heyecanla başladı. 3 ay sürecek turnuva boyunca 48 lisanslı bilardocumuz, lisanslı bilardo hakemleri gözetiminde karşılaşacaklar. Dereceye giren sporcularımız ödüllendirilecek, turnuva sonunda ilk 24'e giren sporcumuz ise Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenecek olan turnuvalarda ilimizi temsil edecek" dedi.
Bilardoya ilgi duyan gençler için yaz dönemi bilardo kursları da düzenleyeceklerini ifade eden Akbulut, 2011 depremlerinde Van'ın bilardocu potansiyelinin olumsuz etkilendiğini belirterek, " Deprem öncesi 70'i aşkın lisanlı faal bilardocumuz vardı.  Bu bilardocularımız katıldıkları bütün turnuvalarda başarılı sonuçlar alarak Van'ın adını Türkiye'nin çeşitli illerinde duyurdular. Van bilardosu Türkiye'de ilk 8 arasında yer alan bir ildi.  Ancak yaşadığımız deprem afeti nedeniyle evi hasar gören,  düzeni bozulan birçok bilardocumuz farklı illere gitmek zorunda kaldı.  Bu nedenle de lisanslı bilardocu sayımızda kayıp yaşadık. Amacımız bilardo sporuna yeni gençler kazandırarak ilimizin bilardocu potansiyelini yükseltmektir " dedi. 

Bakmadan Geçme