Vali Balcı: Çatak'ı her alanda destekleyeceğiz

Vali Ozan Balcı, Çatak ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut'tan brifing aldı. Vali Balcı, Çatak'ın Türkiye'nin ve Van'ın incisi olduğunu, devlet olarak her alanda kalkınması için destek vereceklerini söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

Çatak ilçesini ziyaret eden Vali Ozan Balcı’yı Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut, Belediye Başkanı Abdurahman Şeylan, kurum personelleri, imamlar ve muhtarlar karşıladı.

Burada hatıra fotoğrafı çektiren Vali Balcı, yaptığı konuşmada sıcak karşılamadan dolayı teşekkür etti.

ÇATAK’I BİRLİKTE KALKINDIRACAĞIZ

Çatak’ın çok kıymetli bir ilçe olduğuna dikkat çeken Vali Balcı, “Dün Bahçesaray'dık bugün de Çatak'tayız. Çatak sahip olduğu değerler hem de çok kıymetli insanlarıyla ülkemizin, Vanımızın bir incisi. Bizim amacımız halkımızın yaşamını, işlerini kolaylaştırmak, onların yaptığı iyi ve güzel işlerde onlara destek vermektir. Burada da yapacağımız güzel işler var. Kaymakamımız, belediye başkanımız sizler, hep beraber birlik ve beraberlik içerisindesiniz. Büyük bir uyum, işbirliği içerisinde Çatak’ı kalkındırmak için canla başla çalışıyorsunuz” dedi.

ÇOK GÜZEL İŞLER YAPILIYOR

Çatak’ta çok güzel işler yapıldığını ve yapılmakta olduğunu ifade eden Vali Balcı, “Bir değirmenin çarkı gibi düşünün. Bütün dişlilere ihtiyaç var. Milletin, memleketin işlerini halletmek için, eğitimden sağlığa, tarımdan spora, kültüründen turizme, ulaşımdan, iletişimine, kırsal altyapısından, çevresine, istihdamına, üretimine ilişkin yapılacak ve yapılmakta olan bir sürü güzel iş var. İyi, doğru, güzel işlerde her zaman sizlerle beraberiz. Buranın yükselmesi, yücelmesi için tam destek vereceğiz. Bizim varlık nedenimiz bu. Devletimizin ve milletimizin bütün imkanlarını, kabiliyetini, potansiyelini kullanacağız. Allah işimizi kolaylaştırsın” diye konuştu.

Daha sonra Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut’un makamında brifing alan Vali Balcı, adliye ve ilçe emniyet müdürlüğünü ziyaret etti.

Polisler ile hatıra fotoğrafı çektiren Vali Balcı, belediyeyi ziyaret ederek Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ile görüştü.

Vali Balcı’nın sonraki ziyareti rafting eğitim merkezi ve gençlik merkezi oldu.

Çatak Çayı kenarında oturan Vali Balcı, rafting için çok uygun bir mekan olduğunu ve burada gençlerin yetişmesi için tesisler yapılacağını dile getirdi.

Buradan İlçe Jandarma Komutanlığına geçen Vali Balcı, mangayı selamlayarak hatıra fotoğrafı çektirip hal hatır sordu. Kazasız belasız görevler dileyen Vali Balcı, programı kapsamında esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Esnafın sıcak ilgisi ile karşılanan Vali Balcı, bir fırında usta ile birlikte ekmek pişirip, terzi ile sohbet ederek terziliğin inceliklerini sordu.

Balcı dükkanına giren Vali Balcı, meşhur Çatak balının önemine dikkat çekerek, yapılacak çalışmalarla marka değerinin arttırılacağına vurgu yaptı.

Vali Balcı, devlet hastanesi, ilçe kütüphanesi, kapalı spor salonun inşaatı ve sanayi sitesini ziyaret etti.

Vali Balcı, programı kapsamında 2020 yılında Bahçesaray karayolunda meydana gelen çığda şehit olan itfaiye amiri Emrullah Ersarı’nın ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Vali Balcı, Çatak ilçe programını Kanispi şelalesiyle tamamladı.

Şelalenin suyunun doğduğu noktaya çıkan Vali Balcı, “Bir doğa harikası Kanispi’ye tüm Türkiye’deki vatandaşlarımızı davet ediyorum. Gelsinler bu güzelliği görsünler” dedi.

Vali Balcı’ya Çatak ilçe ziyaretinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan eşlik etti.

Bakmadan Geçme