OTOBÜS SEFERLERİ DURDU

Van’ın Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Gevaş-Van güzergahında ulaşımı sağlayan belediye otobüsleri seferlerini durduracağını açıkladı.
Makamında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Sezer, “Gevaş Belediyesi 30 yıldan beridir Gevaş-Van arası yolcu taşımacılığı statüsünde sadece memur, işçi ve öğrenci taşıyordu. Biz Gevaş Belediyesi olarak konforlu, lüks ve hijyenik bir ortamda insanlarımız yolculuk yapsınlar diye iki otobüs almıştık. Maalesef biz otobüsleri aldığımız günden beri Gevaş Minibüsçüler Kooperatifi yönetimi bizleri Van Trafik Şube Müdürlüğü’ne, ilçe trafik şube müdürlüğüne onlarca defa şikayette bulundular. Otobüslerimize 1 yıl içerisinde 3 milyar TL para cezası verildi. Dilekçelerde Gevaş Belediyesi ilçeden Van’a yolcu taşıyamaz diyor. 81 ilimize bağlı 877 ilçesinin tamamıyla kendi ilçelerine otobüsleriyle yolcu taşıyan ilçelerden bir tanesiyiz. Ancak kooperatif başkanlığımız tekelleşmek istiyor ve kendilerinin dışında halk otobüsü ve dolmuş taksi istemediği bilinmektedir. Ulaştırma Bakanlığı’nın bize gönderdiği yazıda bundan sonra yapılacak her sefer başına 2 bin 615 TL cezası kesileceği belirtiliyor. Ancak Gevaş Belediyesi olarak insanlarımızı 3,5 TL’ye Van’a taşırken memur, işçilerimizi ve öğrencilerimizi ise 1 TL 75 kuruşa taşıyarak kar gütmeden bu hizmeti insanlarımıza yapıyorduk. Ancak minibüs kooperatif başkanı ve yönetiminin yapmış olduğu şikayetlerden dolayı Gevaş-Van seferlerini yarından itibaren durdurmak zorundayız. Gevaş Belediyesi’nin otobüslerinin durdurulması ilçe halkına yapılan bir zülümdür, bir saygısızlıktır ve büyük bir edepsizliktir” dedi.
Seferleri durdurmadığı taktirde her gidiş-gelişlerde 2 bin 615 TL para cezası vermek zorunda kalacaklarını ifade eden Başkan Sezer, “Biz halkımızdan isteğimiz şudur ki; minibüs kooperatifinin yapmış olduğu bu saygısızlığı unutmamalarıdır. İnsanlarımızdan 877 ilçeden sadece Gevaş ilçesine yapılan bu durumu unutmamalarını istiyorum. Gerek ülke genelinde gerekse Van ve ilçelerine baktığında bu fitne Gevaş’tan çıkmıştır” ifadelerin kullandı.
İlçede ulaşımı sağlamak için çalışmalar başlattıklarını ve halkı en ucuz şekilde taşıyacaklarını belirten Başkan Sezer, “Gevaş halkı buna emin olsun, çok kısa bir sürede ikinci bir minibüs kooperatif kurma gündeme gelecek. Buradan halk otobüsü müjdesini vermek istiyorum. Halk otobüsü bir ay içerisinde kurulmasıyla ilgili bütün ekiplerimiz seferber edildi. Acilen bir halk otobüsü sitesini kurmak bizim görevimiz oldu. Aynı zamanda taksici esnafıyla görüşüp onlara Van-Gevaş arası dolmuş taksi önereceğiz. Onlara o yetkiyi de vereceğiz. Sadece 113 minibüs üyesinin fahiş bir fiyata, hijyenik olmayan bir ortamda yolcu taşımak isteyip tekelleşmek isteyenlere biz yasalar çerçevesinde elimizden geleni yapıp ‘dur’ diyeceğiz. Şu anda iki avukatımız bu işi yürütmedir. Ayrıca kararın durdurmasıyla ilgili bölge mahkemesine müracaatta bulunduk. Eğer Ulaştırma Bakanlığı’ndan aksi bir karar gelse bile halk otobüsü, dolmuş taksi veya ikinci bir kooperatifin zaten çalışmalarını başlatıp, şirketi kuracağız. Otobüslerimizi şirket adına alıp beyaz plakaya çevireceğiz ve bu safere 1 TL’den halkı taşıyacağız. Çünkü mağdur olan Gevaş Belediyesi değil, Gevaş halkıdır” şeklinde konuştu.
Gevaş Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Emrullah Arvas ise, "Biz daha önce İl Trafik Komisyonu’na dilekçemizi vermiştik. Bugünde yasa gereği Bakanlık onayıyla seferleri durdurmuştur. Biz yasadışı herhangi bir şikayette bulunmadık" dedi.

Bakmadan Geçme