Muradiye Dürükkaş İlkokul Kütüphanesi açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Her Okula Bir Kütüphane' projesi kapsamında Uluslararası Eğitimciler ve Yazarlar Merkezi, Van Şair ve Yazarlar Birliği, şair-yazarlar Seyfettin Avcı, Sadettin Turhan ve Yaşar Adıyaman'ın destekleriyle Muradiye Dürükkaş İlkokul Kütüphanesi hizmete açıldı.

Evren Doğruer

Açılışa Muradiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu, Muradiye Dürükkaş İlkokulu Müdürü Sabri Taş, Uluslararası Eğitimciler ve Yazarlar Merkez yetkilisi Sadettin Turhan, Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman, Simer Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Leyla Mihrinaz Engin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Muradiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Zorlu “Cehaleti bitirecek en önemli çalışma okumaktır. Bizler İslam medeniyetinin bize emretmiş olduğu oku emriyle hareket etmek zorundayız. Bunun kaynağı kitaptır. Bizde birine kızdığımız zaman kitapsız deriz. Kitap bu denli önemli bir kaynaktır” dedi.

Okul Müdürü Sabri Taş Durukaş Köyü Kütüphanesi için emek verenlere teşekkür etti.

Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman “Bugüne kadar 40 binden fazla kitabı köy okullarına ulaştırdık. Muradiye ilçesine bağlı mezralara kitap desteğinde bulunduk. Kurmuş olduğumuz 15 bin kitaplı kütüphane meşakkatli bir çalışmanın sonucunda hizmete açıldı. Başta kütüphane fikriyle bize gelen kıymetli hocam Seyfettin Avcı ve kütüphaneye büyük katkılarla destek veren Uluslararası Eğitimciler ve Yazarlar Merkezi’ne, şair yazar Sadettin Turhan hocama, Durukaş Köyü sakinlerine, Van Şair ve Yazarlar Birliği’ne ve emek veren herkese şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

Okumanın önemine değinen Sadettin Turhan, insanların mutlaka kitap okuması gerektiğini söyledi.

Davetliler kurdele kesiminden sonra kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulundu.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 2
Vancan 18 Haziran 2022 23:53

Harika olmuş. Vansesi Gazetesine teşekkürler

Vancan 18 Haziran 2022 23:53

Harika olmuş.Vansesi Gazetesine teşekkürler

Bakmadan Geçme