230 öğrenciye sensörlü şeker ölçüm cihazı

Van Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla Van'daki Tip 1 diyabet hastası 230 öğrenciye sensörlü şeker ölçüm cihazı dağıtıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Edremit Uygulama Otelindeki programda ilk olarak aileler ve çocuklar, diyabet hastalığı ve kullanacakları sensörlü şeker ölçüm cihazı hakkında bilgilendirildi.

İĞNELER ÇOCUKLARIN PARMAĞINI DEĞİL YÜREĞİMİZİ DELİYOR

Programda konuşan Vali Ozan Balcı, projenin önemine dikkat çekerek, “Daha önce görev yaptığım ilde tip 1 diyabet hastası çocukların parmaklarının günde 8 hatta daha fazla  delindiğini öğrenince çok üzülmüştüm. Anaokulu ve ilkokula giden öğrencilerin annelerinin okul önünde beklemeleri ve parmaklarını delmekte zorlandıklarını öğrenmiştim. Ayrıca çocukların parmaklarının uçları nasır tutuyor. Daha da üzücü olan minik çocukların geceleri uykularından kaldırılıp parmaklarının delinmesi. Bu iğneler sadece çocukların parmaklarını değil, bizim yüreklerimizi deliyor. Hazreti Mevlana'nın çok güzel bir ifadesi var. ‘Dışarıda biri üşürken, ben ısınamam’ Devletimizin milletimizin imkanları var. Bizim bu işi halletmemiz lazım. Biz bu işe başladık. Biz insanları çok seviyoruz. Onlara çok kıymet veriyoruz ama özellikle de çocuklarımızı çok seviyoruz” dedi.

DİYABETİ DAHA İYİ YÖNETMELİYİZ

Çocuklar ve annelerinin sıkıntılarını bildiklerini belirten Vali Ozan Balcı, şunları söyledi: “Çocuklarımızın sadece akademik anlamda değil, bedensel, zihinsel anlamda iyi yetişmeleri bizim için çok önemli. Dolayısıyla devletin, milletin imkanları var. Çocuklarımızın parmakları niye delinsin? Ya da diyabeti daha iyi yönetmemiz lazım. Çocukların daha sağlıklı olması gerektiğini düşünerek projeyi başlattık. İnşallah bu devam edecek. Biz  devletin,  kaynaklarını milletin çocuklarına, Van'ın çocuklarına, Türkiye'nin geleceğine harcamış oluyoruz. Bundan da çok büyük bahtiyarlık ve mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hiçbir çocuğa ayrım yapılmadı. Kadınlarımızın yükünü almak istedik. Çünkü  kadınların gücü Türkiye'nin gücüdür. Kadınların, annelerin dertlerini dert edinmek, onların çocuklarına ilişkin duyduğu kaygıları yüreğimizde hissetmek. Çünkü toplum olarak bir arada yaşıyoruz. Bizim işimiz milletimizin işini kolaylaştırmak. Hayatını ve yaşamını kolaylaştırmak. 230 çocuğumuzun, 230 annenin, 230 Türkiye'nin geleceğinin hayatını ve yaşamını kolaylaştırdık. Buna benzer projeleri hayata geçireceğiz.”

Konuşmaların ardından çocuklar ve aileleri duygularını dile getirdi.

Program sonunda stantlardan çocuklara sensörlü şeker ölçüm cihazları dağıtıldı.

Programa Vali Balcı’nın yanı sıra Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Çavuşoğlu, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Salih Şengöz, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardımcıları Yavuz Arslan, Adem Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Çaldıran Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, belediye başkanları aileler ve çocuklar katıldı.

 

Bakmadan Geçme