Van YYÜ'de mezuniyet coşkusu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) eğitimlerini tamamlayan 6 bin 248 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Vansesi Haber Merkezi

Van YYÜ Stadyumunda düzenlenen, 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreni, öğrencilerin kortej yürüyüşüyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden tören, halk oyunları gösterisiyle devam etti.

Vali Ozan Balcı, törende yaptığı konuşmada, 40'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlayan Van YYÜ'nün akademisyenlerin, öğrencilerin ve Vanlıların alın teri ve emeğiyle bu günlere geldiğini söyledi.

İnsanların azmettiği, çalıştığı zaman üstesinden gelemeyeceği hiçbir iş, çözemeyeceği hiçbir meselenin kalmayacağını vurgulayan Vali Ozan Balcı, şunları kaydetti: "Sizler şu an kendi heykelini yapan birer heykeltıraş, kendi romanını yazan birer romancı, kendi şiirini yazan birer şair gibisiniz. Bunun bir sonu yok. Hayatın sonuna kadar devam eden bir süreçtir. Pes etmeden mücadele ederek bunu devam ettirin. Karşılaştığınız zorluklar karşısında asla pes etmeyin. Diyorlar ya 'umut varsa yaşam var.' Her zaman umudunuz çok güçlü olsun. Yaşadığınız hayat doğduğunuza değsin. Öyle güzel bir yaşam sürün. Her zaman aklınızı cesurca kullanın. Adalet, merhamet ve şefkat duygularını asla unutmayın.”

Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu, sahip olduğu tarihsel değerleriyle, coğrafyasıyla ve insani birikimiyle müthiş bir potansiyel barındırdığını ifade eden Vali Balcı, "Bende sizler gibi Ardahan'da doğdum, büyüdüm, eğitim aldım. Milletimizin ürettiği değerlerle Türkiye'nin en iyi üniversitelerini okudum. Bugün burada Van gibi güzel bir şehre, hemşerilerimize vali olarak hizmet ediyorum. Her zaman milletimizin, ülkemizin ve dünyanın evrensel değerleriyle barışık olun. Türkiye'nin güzel bir ülke olduğunu asla unutmayın. Türkiye, hayallerinizi gerçekleştirmek için çok büyük fırsatlar sunar. Türkiye'de herkesin önü açıktır. Yeter ki siz çalışın, çabalayın, gayret gösterin. Türkiye'de hiç kimsenin emeği heder olmaz, boşa gitmez" diye konuştu.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise, mezun olan öğrencilerin coşkusuna, heyecanına, mutluluğuna ortak olmanın sevincini yaşadığını belirtti.

Mezun olan öğrencileri kutlayarak başarılar dileyen Şevli, "Her biriniz, nerede görev yaparsanız yapın bu büyük ailenin bir mensubu olduğunuzu ve kapılarımızın her zaman sizlere açık olduğunu unutmayınız. Değerli velilerimiz, üstün bir özveriyle, bin bir emekle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz ve bu aşamaya gelene kadar türlü fedakarlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın bu mutlu ve heyecanlı günlerine ortak olmanız ve mezuniyet törenimize teşrifiniz bizler için çok değerlidir. Böyle güzel evlatlar yetiştirdiğiniz için siz değerli anne ve babalara ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum. Üniversitemizin mensubu olmanızdan kıvanç duyduğumuz, üniversitemizi her alanda başarıyla temsil eden siz sevgili hocalarımız, bu önemli günün en önemli mimarlarından biri de şüphesiz sizlersiniz" dedi.

AK Parti Milletvekilleri Osman Gülaçar ve Abdulahat Arvas’ında konuşma yaptığı törende Vali Ozan Balcı, 2021-2022 eğitim öğretim yılı birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Fatma Evlek’e mezuniyet belgesi ve ödülünü verdi.

Fakülte birincilerine ödül ve mezuniyet belgelerinin verilmesi sonrası tören kep atma etkinliği ile son buldu.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, fakülte dekanları akademisyenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Bakmadan Geçme