Van'ın kültür sanat elçisi Kayseri yolunda

Van'ın kültür ve sanatını yaşatmak için gece gündüz çalışan, Ankara, İstanbul, Erzincan, Gaziantep, Niğde, Karaman, Kırşehir ve Yozgat'ta katıldığı birçok kitap fuarında Van'ı tanıtan, Simer Yayınevini hizmete açarak yazarların elinden tutan Vanlı şair-yazar Yaşar Adıyaman'ın tayini Kayseri'ye çıktı.

Burhan Ergin

Kültür sanat alanında düzenlenen konferans, şiir dinletisi, seminer ve sempozyuma katılarak Van’ın kültür ve sanatına önemli katkılar sunan şair yazar Yaşar Adıyaman’ın tayininin Kayseri’ye çıkması sanatseverler arasında üzüntü yarattı.

Van ile asla gönül bağının kopmayacağını söyleyen Yaşar Adıyaman, “Bugüne kadar Van’ın kültür ve sanatının gelişmesi için elimden gelen her türlü katkıyı sundum. Her ne kadar Kayseri’ye gidecek olsam da Van ile asla gönül bağım kopmayacak. Van’ın kültürü ve sanatı için Kayseri’de çalışmaya devam edeceğim” dedi.

“Van’ımızın tanıtılmasına öncülük ettim”

Van’ın kültür ve sanat alanında gelişmesi için her türlü desteği sunduğunu belirten Adıyaman, “2017 yılından bu yana Van’ın kültür ve sanatına katkı sunmak için elimden gelen her türlü çabayı sergiliyorum. Vansesi Gazetesi işbirliğiyle yürüttüğümüz Mavi Şehrin Kalemleri edebiyat sayfamız rekora imza atarak 229’uncu haftasına ulaştı. Şuana kadar 11 kitap yazarak okuyucularımla buluşturmanın mutluluğunu yaşadım. Bunun yanı sıra gerek il içinden gerekse il dışından düzenlenen her türlü kültür sanat etkinliğine katılarak Van’ımızın tanıtılmasına öncülük ettim. Bu zamana kadar sayısız kitap fuarında Van’ı temsil ettik. Simer Yayınevi’ni kurarak yazarların önünü açtık. Artık kitap yazmak isteyenler kapı kapı yayınevi dolaşmak zorunda kalmayacak. Kitap yazmak isteyen arkadaşlar çok kolaylıkla Simer Yayınevine ulaşabiliyor. Biz elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz” dedi.

“Van’ı her zaman sol yanımda taşıyacağım”    

Van’ın kültür sanat etkinliklerini Kayseri’ye taşıyacağını kaydeden Adıyaman, “Van’a bu zamana kadar hep yapılmayanları hayata geçirerek ilklere imza attık. Tayinimin Kayseri’ye çıkmasından dolayı Van’dan ayrılıyorum ama asla gönül bağım kopmayacak. Van’ı her zaman sol yanımda taşıyacağım. Van’ın kültür sanatının hak ettiği yere gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Van’ın kültür sanat etkinliklerini Kayseri’ye taşıyacağım. Bu zamana kadar çalışmalarımı yapmamda emek veren tüm dostlarıma canı gönülden teşekkür ederim. Allah nasip ederse ileride tekrar memleketime döneceğim” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme