GEVAŞ'TA SİVİLLER ÖRGÜTLENDİ

Van’ın Gevaş ilçesinde beyin gücü oluşturacak ‘Gevaş Sivil Toplum Örgütleri Kuruluşları İnisiyatifi’ adı altında yeni bir oluşum kuruldu.
Gevaş Kırkçeşme Alabalık Tesisi’nde bir araya gelen yeni oluşum üyeleri, burada aldıkları kararlar doğrultusunda ilçenin sosyal, ekonomik, kültürel, turistik, tarımsal ve kalkınma alanlarında rol alacak. Gevaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Gevaş Kalkındırma ve Yaşatma Derneği, Gevaş ve Köyleri Kalkındırma ve Yaşatma Derneği, Gevaş Ziraat Odası, Gevaş Şoförler ve Otomobilciler Odası, Gevaş SS 5 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi, Gevaş Avcılar ve Atıcılar Derneği ile birlikte Gevaş Sesi Gazetesi’nin yer aldığı oluşumda, oy birliği ile dönüm sözcüsü görevine Gevaş ve Köyleri Kalkındırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rıfat Tuncer seçildi. Toplantıda ilçenin sorunları ele alınarak bu inisiyatifin amaçları doğrultusunda fikir alışverişi yapıldı. Katılımcılara tek tek söz hakkı verilmesinin toplantının amacı ve yapılması gerekenler hakkında bir konuşma yapan Gevaş Sivil Toplum Örgütleri Kuruluşları İnisiyatifi Dönem Sözcüsü Rıfat Tuncer, “Gevaş Sivil Toplum Kuruluşları İnisiyatifi olarak bundan böyle sık sık bir araya gelinerek ilçenin sorunlarını tartışmaya, çözüm yolları aramaya, bununla ilgili yetkili yerlerle görüşme kararı aldık. Esas amaç olarak; Gevaş’ın tanınması, geliştirilmesi, ürünlerine ekonomik değer kazandırılması, turistik ve tarihi zenginliklerinden faydalanarak ülke genelinde tanıtılması noktasında çalışmalar yapmaktır. Önümüzdeki süreçte inisiyatifin alacağı kararlar doğrultusunda mahalle ve köy muhtarları, siyasi parti yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve belediye ile görüşmeler yapılarak birlikte hareket etme noktaları aranılacaktır. Gevaş Sivil Toplum Kuruluşları İnisiyatifi; ülkemizin içinde bulunduğu barış sürecini desteklemekte, önemsemekte ve katkı sunma noktasında ne gerekiyorsa yapılması konusunda hem fikir olunmuştur” şeklinde konuştu.
Yapılan toplantıya Gevaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası adına Fahrettin Ceylan ve Oktay Orhun, Gevaş Kalkındırma ve Yaşatma Derneği adına Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, Gevaş ve Köyleri Kalkındırma ve Yaşatma Derneği adına Rıfat Tuncer, Gevaş Ziraat Odası adına Akif Ergenç, Gevaş SS 5 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi adına Emrullah Arvas ve Abdullah Yıldız, Gevaş Avcılar ve Atıcılar Derneği adına Abdullah Çelik ve Gevaş Sesi Gazetesi adına Sabahattin İdiz katıldı.

 

Bakmadan Geçme