Van Müftülüğü'ne Dr. Mehmet Sırrı Şık atandı

Resmi Gazetede yayımlanan atama kararlarıyla Van Müftüsü Ömer Keskin Bartın Müftülüğü'ne atanırken, Van İl Müftülüğüne Gümüşhane Müftüsü Mehmet Sırrı Şık atandı.

Burhan Ergin

Temmuz 2019 yılında Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın emekli olmasının ardından yerine atanan Ömer Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararıyla Bartın Müftülüğüne atanırken, Gümüşhane Müftüsü Mehmet Sırrı Şık Van’a atandı. Van İl Müftüsü Ömer Keskin’in önümüzdeki günlerde Van’dan ayrılması beklenirken, Van’a yeni atanan Mehmet Sırrı Şık’ın kente gelerek göreve başlaması bekleniyor.

Kararlar şu şekilde: “Bartın Müftülüğü'ne Van Müftüsü Ömer Keskin, Van Müftülüğü'ne Gümüşhane Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, Gümüşhane Müftülüğü'ne Hüseyin Gün, Ankara Müftülüğü'ne Adana Müftüsü Hasan Çınar, Adana Müftülüğü'ne Adıyaman Müftüsü Mehmet Taşcı, Adıyaman Müftülüğü'ne Şırnak Müftüsü Mehmet Taştan, Şırnak Müftülüğü'ne Ahmet Dilek, Mersin Müftülüğü'ne Kırklareli Müftüsü Aydın Yığman, Kırklareli Müftülüğü'ne Kars Müftüsü Yusuf Eviş, Kars Müftülüğü'ne ise Hamza Bayram getirildi.”

Dr. Mehmet Sırrı Şık kimdir?

1978 yılında Siirt/Pervari’de doğan Dr. Mehmet Sırrı ŞIK, Taşdibek Köyü İlkokulu, Siirt İmam-Hatip Lisesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde mezun oldu. 1997’de İmam-Hatip olarak Diyanet Başkanlığında çalışmaya başladı.

 2004 yılında İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezinden mezun olup, aynı yıl Şırnak İli Silopi İlçesine vaiz olarak atandı. 2008 yılında Diyarbakır/Eğil İlçe Müftülüğü, 2011 yılında Diyarbakır İl Müftü Yardımcılığı, 2014 yılında Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçe Müftülüğü görevlerini yaptı. 12/04/2019 tarihli ve 30743 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Niğde İl Müftüsü olarak atandı.  08/05/2020 tarihli ve 2020/197 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Gümüşhane İl Müftülüğüne atanan Şık, yeni yayımlanan kararnameyle Van İl Müftülügü görevine atandı.

Ensar Neşriyat Grubu Gülhane Yayınları arasında yayımlanan “Ey İman Edenler” isimli eseri ve özellikle genç öğrencilerin sorduğu sorulara yazılı cevaplar muhtevalı, Ravza Yayınları arasında basımı yapılan ve yayımlanan “Diyarbakır’lı Gençlerden Müftüyü Terleten Sorular” isimli kitabı bulunmaktadır. Ayrıca “Kur’an’ın Anlayış Sorgulaması” isimli özel çalışması devam etmektedir.

Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Ana Bilim Dalında “2008-2011 yılları arasında Diyarbakır, Mardin ve Batman İllerinde okunan hutbelerde yer alan Hadislerin değerlendirilmesi” adlı çalışması ile Yüksek Lisansını tamamladı. 2020 yılında aynı üniversitede “Maliki Fıkıh Usülcülerine Göre Sünnetin Kaynağı Olarak Haber” çalışması ile de doktora eğitimini tamamladı.

Özellikle gençlik, aile, sorumluluk muhtevalı pek çok konferans ve seminerler verdi. Aynı zamanda beşyüzden fazla TV ve radyo programlarına katılarak değişik konularda sunumlar yaptı.

 Arapça bilmektedir.

Bakmadan Geçme