Süreç Van turizmine güç katacak

Vansesi Özel
Yazarımız Bedia Barak'a çözüm süreci  ile ilgili açıklamalarda bulunan Demir, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yürütmekte olduğu, 'Barış süreci' turizm açısından da, Türkiye'ye çok ivmeler kazandıracak" dedi.
" VAN'IN TARİHİ OLGUSU ÖN PLANA ÇIKACAK"
Demir, "Turizmdeki açılmaya hazırlık yapmak ve önlem almak gerekiyor. Reklam yapmamız, daha fazla fuarlara katılıp bölgelerimizin tanıtımını yapmamız gerekiyor. Turizmciler olarak bu barış sürecine destek olmamız gerekiyor. Hem ülkemiz kazanacak hem bölgemiz kazanacak. Hem insanlarımızın refah seviyesi de daha da yüksek seviyelere çıkacak.  Bölgeye Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine bu barış süreci, iyi bir noktaya geldikten sonra, turizm anlamında da çok büyük yatırımlar olacağını düşünüyorum. Oralarda da yeni oteller yeni tesisler yapılacak. Van gölü ve çevresi, gidip baktığınız zaman Bodrum'dan bir Marmaris'in kıyılarından çok farklı olmadığını görebiliyorsunuz. Van'da da deniz, kum ve güneş turizmi yapılabilir. Van'ın etrafı tarihi eserlerle çevrili. Yeni yatırımlar o bölgeye de olacak. Turizm sektörü en fazla işçi çalıştıran sektör olduğu için yeni yapılacak tesis ve otellerde iş imkânları doğuracak. Ülkenin istihdamına çok büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.
 "AVRUPA'DAN İNANILMAZ BİR TURİZM HAREKETLİLİĞİ OLACAK"
Demir, "Turizm sadece Türkiye'de, Antalya'da, Bodrum'da, Marmaris'te, yapılan bir olgu değil, bu barış süreciyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da turizm hareketliliğinde de önümüzde ki süreçte, büyük artışlar göreceğiz.  Çünkü oralarda Mezopotamya kültürü, Mezopotamya tarihi ve çok önemli merkezler var. O bölgelerde Hıristiyanlık izleri var. Avrupa'dan, yurtdışından inanılmaz bir turist hareketliliği olacak. Turizm olarak bu barış sürecini çok olumlu karşılıyoruz" diye konuştu..
"VİZELERİNİ KALKMASINDAN DOLAYI BİRÇOK KOLAYLIKLAR SAĞLANDI"
Demir, "Hükümetimizin yapmış olduğu, ilişkiler doğrultusunda vizelerin kalkmasından dolayı birçok kolaylıklar sağlandı. Bu Türkiye'de turizm sayısında artış sağladı. Barış süreci tamamladığında hem turist bakımından hem de ülkeye giren döviz bakımından 2 ya da 3'e katlanacağını tahmin ve temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
"DESTEK VERMEMİZ ŞART"
Demir, "Türkiye'de bu barış süreci sağlandığı ve tamamlandığı zaman, zaten ekonomik olarak inanılmaz bir güç kazanacak. Bu savaşa harcanan milyonlarca dolar, ülkemize kalacak. Türkiye'nin bütün dünyayla ilişkileri en üst seviyeye çıkacak. Ticareti en üst seviyeye çıkacak. Bunun için Türkiye'yi en iyi noktalara getirebilmek için bu barış sürecini hepimizin desteklemesi lazım" diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme