Tercihler doğru yapılmalı…

Rıdvan Can yazdı...

Türkiye Futbol Federasyonu 2'nci Lig 2022-2023 Futbol Sezonunda ilimizi temsil edecek Silahtaroğlu Vanspor'da yeni sezon çalışmaları sessiz sedasız sürüyor.

Beklentilerin büyük olduğu sezonda Kulüp Başkanı Mehmet Avcı başkanlığında zorlu lig maratonuna hazırlanan kulüp yönetimine güveniyor ve başarılar diliyorum.

Başlıkta belirttiğim gibi tercihler doğru yapılmalı. Gerek teknik anlamda gerekse yapılacak transferlerde kesinlikle hata yapılmamalı. Doğru transfer politikası, doğru planlamayla yol alınmalı. Geçtiğimiz sezonda başarısızlığın yüzde 90’ı teknik direktör Erhan Altın’ın verdiği kararlardan kaynaklandı. Yönetiminde Erhan Altın’ın başarısızlığına rağmen sabırla karşılaması ve son iki hafta kala yollarını ayırması play-off’u kaybetmemize mal oldu. Transfer komitesi kimlerden oluşuyorsa yeni sezon için ince eleyip sık dokumalı. Yeni sezona şampiyonluk hedefiyle yola çıkacak olan Vanspor yönetiminin hata yapma lüksü kalmadı.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar ve çarşı pazarda konuşulan hoca ve transferler,  arada bizlere soran, fikrimizi alan taraftarlarımız oluyor. Elbette ki özellikle hoca konusu en çok merak edilen konuların başında geliyor. Herkes gibi bizlerde merak ediyoruz.  Vanspor’un hocası kim olacak? Hedef şampiyonluk mu? Vanspor'un transfer politikası nasıl işleyecek? Bu yıl transfer bütçesi nedir? Altyapı ve kadın futboluna ayrılacak bütçe ne kadar olacak? Yeni sezon çalışmalarıyla ilgili neler yaşanıyor? Bu soruların cevabını ve merak edilenleri en yakın zamanda kulüp yönetimi mutlaka verecektir.

Vanspor'un son yıllarda başarısız olduğunu ve nedenlerini defalarca yazdık, dile getirdik. Bu sezonda doğruya doğru yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz. Yeni sezon çalışmalarını sessiz ve derinden sürdüren transfer komitesi umarım Vanspor’u hedefe götürecek doğru transferler yapacaktır. Burada en önemlisi hoca konusu..

İLK TERCİH ZEKİ YILMAZ VE EKİBİ OLMALI

Doğru tercihlerin başında Vanlı teknik direktör namı diğer kaptan Zeki Yılmaz ve ekibi tercihi olmalı. Son iki haftada takımın başına gelen ve başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve Vanspor'a geldiği ilk gün takıma olumlu hava yaşatan ve üç beş gün içinde takımı zorlu İnegöl ve Niğde maçlarına hazırlayan Yılmaz ve ekibine yönetim öncelik tanımalı. Hep sezon sonları ve kötü zamanda takımın başına çağrılan Vanlı teknik adama ve ekibine yönetimin bir vefa borcu olduğunu düşünüyorum. Tabii ki, takdir yönetimin fakat bir gerçek var ki, yabancı hocalara tanınan şanslar ve gösterilen sabır bence Zeki Yılmaz ve ekibine de verilmelidir. Benim şahsi fikrim ve düşüncem bu yönde ünlü hoca ve yabancı hoca sevdasından vazgeçilip kendi değerlerimize sahip çıkalım. Ara başlıkta belirttiğim gibi TERCİH ZEKİ YILMAZ VE EKİBİ OLMALI…

Neden mi?

Geride bıraktığımız sezonlarda Vanspor’u yakından takip eden taraftarlar iyi bilir. Yıllardır hep yabancı hocalar geldi gitti. Çoğu başarılı olamadığı gibi tam aksine kulübe zarar vererek gittiler. Çünkü Vanspor'un ligdeki konumu onları pek ilgilendirmedi nasılsa paraları ödeniyor. Yabancı hocalar için Van her zaman geçici bir kulüp oldu. Bunun en büyük örneğini son yıllarda olduğu gibi en yakın zamanda Vanspor'u hedefinden uzaklaştıran ve play-off'tan eden Erhan Altın'la yaşadık.

Sezon başında veya devre arasında Vanspor'a kimi heyecanını yitirmiş, kimi vizyonsuz yabancı hoca getirilir ve ligde yetersizliği ve başarısızlığının ardından gönderilir sonra haydi Vanlı hoca gel toparla takımı denir. Yıllarca hep böyle oldu. Tıpkı bu sezon gibi geçmişte çok örneklerini gördük. Başta kulüp başkanı Mehmet Avcı olmak üzere kulüp yönetimi Vanlı teknik direktör Zeki Yılmaz ve ekibine nasıl son iki maçta güvenip takımı emanet ettiyse yeni sezon içinde güvenmelidir. Sakın kimse beni yanlış anlamasın yıllarca bu takımı başarısızlığa iten ve küme düşme potasına hep yabancı hocalar oldu. Vanlı hocaların başarısını ise görmezden gelen kulüp yöneticilerimiz ise bu başarısızlığa rağmen yabancı hocaların hep arkasında durdu. Ha kimse benim yerli yabancı ayrımı yaptığımı düşünmesin. Ben artık dışa bağlı değil kendi değerlerimize sahip çıkalım istiyorum.  Bu yabancı hastalığı ilimizde daha yeni piyasaya çıkmış değil. Uzun yıllardır bu hastalığın pençesinden kurtulamadık maalesef. Bu yazımızdan kimse Vanlı hocaya piyasa yapmaya çalıştığımızı da sanmasın. Sadece verilere dayanarak gerçekleri kamuoyuna aktarma görevimi yapıyorum. Bizim derdimiz, takımımız iyi olsun. Yönetimimiz başarılarıyla anılsın istiyorum. Ben Mehmet Avcı ve yönetimine güveniyor ve her zaman destekçileri olacağımızı da buradan kendilerine iletiyorum. Yönetim Van’lı hoca mı? Yabancı hoca mı? Kararı iyi vermeli burada öncelik Vanspor olmalı ve bu anlamda yeter ki, Vanspor zarar görmesin istiyorum. Takımın menfaati göz önünde bulundurularak bir yol izlenmeli. Bu duygu ve düşüncelerle temsilcimize Vanspor'a ve kulüp yönetimine şimdiden başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Bakmadan Geçme