CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Van'da başarıya ulaşacağız

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkan Kemal Kılaçdaroğlu'nun liderliğinde 11'i büyükşehir olmak üzere 225 belediye başkanının katılımıyla gerçekleştirilecek toplantı öncesi basın açıklaması düzenledi. Torun, 'İnanıyoruz ki kendimizi daha iyi anlatarak, Van'dan hem milletvekili çıkaracak hem de yerel seçimlerde başarıya ulaşacağız' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 27-29 Mayıs tarihleri arasında Van’da kampa girerek yapacağı toplantıyla ilgili basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Çalıştayımız yarın Genel Başkanımızın açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından düzenleyeceğimiz toplantıların ana gündemini ise yaklaşan seçimler oluşturacak” dedi.

“Ülkemizin her bir köşesine ulaşıyoruz”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde genel başkan yardımcıları, parti meclisi üyeleri, il, ilçe başkanları, gençlik-kadın kolları ve belediye başkanlarıyla Türkiye’yi karış karış gezdiklerini söyleyen Torun, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki belediye başkanlarımızla birlikte Van’dayız. Tarihin en eski çağlarından bu yana, pek çok medeniyete ev sahipliği yapan bu güzel şehrimizde, halkımızla bir araya gelmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Belediye Başkanları Çalıştayımız kapsamında, 3 gün boyunca bu şehrin misafiri olacağız. Belediye Başkanlarımızla birlikte,  Van’ın tüm ilçelerinde sahada olacağız. İpekyolu’nda, Edremit’te, Tuşba’da, Saray’da, Muradiye’de, Gürpınar’da, Bahçesaray’da, Başkale’de, Çatak’ta, Çaldıran’da, Erciş’te, Gevaş’ta ve Özalp ilçelerimizde vatandaşlarımızla buluşacağız. Van halkının ayağına gideceğiz, elini sıkacağız, sorunlarını dinleyip çözüm önerilerimizi anlatacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak uzun süredir, yeni bir siyaset anlayışıyla çalışıyoruz. Ülkemizin neresinde bir sıkıntı, neresinde bir sorun varsa, biz oradayız. Genel Başkanımız başta olmak üzere, genel başkan yardımcılarımız, parti meclisi üyelerimiz, il, ilçe başkanlarımız, gençlik-kadın kollarımız ve belediye başkanlarımızla ülkemizin her bir köşesine ulaşıyoruz” dedi.

“3 yıllık hizmetlerini ve önümüzdeki 2 yılda yapılması gerekenleri ele alacağız”

Toplantıyla ilgili bilgi veren Torun, “Dikkatinizi çekmek isterim: Van, parti olarak düşük oy aldığımız illerimizden biri. Burada milletvekilimiz ve belediyemiz bulunmuyor. Ama biz sorumluluğu vatandaşta değil, kendimizde görüyoruz. Bu tabloyu değiştirmek için de samimiyetle çalışıyoruz. İnanıyoruz ki; kendimizi daha iyi anlatarak, Van’dan hem milletvekili çıkaracak hem de yerel seçimlerde başarıya ulaşacağız. Çalıştayımız bugün Genel Başkanımızın açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından düzenleyeceğimiz toplantıların ana gündemini ise yaklaşan seçimler oluşturacak. İlk olarak Genel Merkezimizin seçim hazırlıklarını belediye başkanlarımıza anlatacağız. Ardından ise belediye başkanlarımızın görüş ve önerileri alacağız. Ayrıca, alanında uzman isimlerin, değerlendirmelerini de dinleme fırsatı bulacağız. Yerel seçimlerin üzerinden 3 yıl geçti. Toplantımızda, belediyelerimizin 3 yıllık hizmetlerini ve önümüzdeki 2 yılda yapılması gerekenleri de ele alacağız. İnanıyoruz ki yereldeki başarılı hizmetlerimiz, iktidarın kapısının açılmasında da anahtar olacaktır. Bu toplantıdaki amacımız da belediyelerimize katkıda bulunmak ve seçime giden süreçte ortak aklı hep birlikte ortaya koymaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

Bakmadan Geçme