VAN, İZMİR'DE SAHİPSİZ KALDI

Ege Vanlılar Federasyonu tarafından 6-9 Mayıs tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen Van Tanıtım Günleri etkinliğine AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal ve Van Ticaret ve Sanayi Odası dışında hiçbir kurum katılmadı.

Burhan Ergin

Ege Vanlılar Federasyonu tarafından İzmir Karşıyaka Bostanlı Pazaryerinde düzenlenen Van Tanıtım Günleri etkinliği renkli geçti. İzmir ve Ege Bölgesinde yaşayan Vanlıların bir araya geldiği tanıtım günlerinde Van’ın kültürü, lezzetleri, yöresel ürünleri, Van Halk Oyunları ve Van türküleri seslendirilerek keyifli anlar yaşandı. Etkinliğe AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, Van TSO Meclis Üyesi Fariz Borazan, Ege Bölgesi Vanlılar Federasyonu Onursal Başkanı İshak Bayezit, Ege Vanlılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Atar, Bornova Bayraklı Vanlılar Derneği Başkanı Turgut Yaz, Ege Bölgesinde yaşayan Vanlılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 “Van’daki kurumlara kızgın değil kırgınız”

Bornova Bayraklı Vanlılar Derneği Başkanı Turgut Yaz, “Federasyonumuzun yoğun çabaları, görüşmeleri ve talebine rağmen Van Valiliği başta olmak üzere ilçe belediyeleri, kamu kurumları ve Vanlı işadamlarının destek vermemesine bir anlam veremedik. Birçok ilçe ve bölge derneklerinin bulundukları illerde etkinlik, festival, tanıtım yapılması noktasında ilin resmi kurum ve yöneticileri tarafından teşvik edilirken, Ege’nin başkenti İzmir’de dernek olarak yalnız bırakılmak üzücü ama etkinlik Ege Vanlılar Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilmesi kararı alındı. Etkinliğimize katılan İzmir ve Van milletvekillimize, belediye başkanlarımıza, yöneticilere ve STK temsilcilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Aylardır hazırlandığımız, Van’ın ülke genelinde tanıtım ve festival konseptli ilk etkinliğini gerçekleştirmenin coşku ve gururunu yaşıyoruz. Gerek Van’da gerek İzmir’de sayısız görüşme ve toplantı yaptık. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz ama özellikle Van’dan resmi kurumların bizi yalnız bırakmalarından dolayı kızgın değil kırgınız. Biz burada kültürümüzü geleceğe taşımak, hemşerilerimizi gurbette bir araya getirmek istedik ama öksüz kaldık. Çocuklarımıza uzaktan da olsa Van kültürünü İzmirlilere Van’ımızı tanıtmak istedik. Dans gösterilerimiz, müziğimiz, el sanatlarımızla Van’ı yaşatmak için gece gündüz çalıştık. Etkinliği ziyaret eden siyasilerimizin teşviki, iş adamlarımızın katkısı ve şanlı Van halkıyla gelecek yıl daha geniş katılımlı zengin içerikli bir etkinlik için hazırlıklarımıza başlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl Van’daki kurumlarla daha fazla iş birliği yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Ege Bölgesi Vanlılar Federasyonu etkinlik öncesi Vali Mehmet Emin Bilmez, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, Van TSO üyesi iş insanı Fariz Borazan, meslek odaları ve dernekleri ziyaret etmişti.

Bakmadan Geçme