YOL ORTASINDAKİ SAKSILAR TEPKİ TOPLUYOR

Van'ın belli noktalarında yollara, orta refüjlere bırakılan beton ve ahşap saksılar vatandaşların tepkisine neden oluyor. Ayrıca saksılarda bulunan çiçeklerin bakımsızlıktan kuruduğu görüldü.

Burhan Ergin

Kaba görüntüsüyle vatandaşların tepkisine neden olan beton ve ahşap saksıların yolları daraltıp trafiği aksattığı ve ailesiyle alışveriş için gelenlerin aracını park edip alışveriş yapamadığı dükkan sahipleriyle tartışma yaşadıkları gözlemleniyor. Bu görüntünün Van’a yakışmadığını büyükşehirden çok kasaba görüntüsü yaratarak (sakil) kaba durduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin harekete geçerek kaldırılmasını istedi.

“ÇİRKİN GÖRÜNTÜ OLUŞTURAN SAKSILAR KALDIRILMALI”

Saksıların kent estetiğine zarar verdiğini söyleyen vatandaşlar, “Cumhuriyet Caddesini ara sokaklarla bağlayan yolların belli yerlerine konulan beton ve ahşap saksılar hem trafiğe çıkan vatandaşları rahatsız ediyor hem de kentin estetiğine zarar veriyor. Yetkililer araç park etmenin önüne geçmek için böyle bir uygulamayı yürütüyorsa bu yanlıştır. Betondan ve ahşaptan yapılmış ne olduğu belli olmayan bu saksıların derhal kaldırılması gerekmektedir. Van Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu bu çirkin görüntü oluşturan saksıları görmüyor mu? Saksılar trafiği engellediği gibi araçlar çarparak hasara yol açıyor” dediler.

Bakmadan Geçme