GALİBİYETTE HOCA FAKTÖRÜ

Rıdvan Can yazdı...

Öncelikle Van halkının,  Vanspor camiasının taraftar ve sevgili Vansesi Gazetesi okurlarının mübarek Ramazan Bayramını kutlarım.

Yazımın başlığında belirttiğim gibi kan değişikliğiyle kendine gelen temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'un çok kritik bir haftada gelen İnegöl galibiyeti hoca faktörü olduğunu düşünüyorum.

Yaşanan teknik heyet değişikliğinin ardından zorlu İnegöl deplasmanı öncesinde tesislerde bir antrenmanını izlediğim takımda futbolcuların hırslı ve istekli hallerini gözlemledim. Hatta kulüp yöneticilerinden Özcan Kara'ya takımda moraller yerinde futbolcular çok hırslı ve istekli öte yandan teknik direktör Zeki Yılmaz ile aralarındaki güzel diyalog bize İnegöl'de üç puan kazandıracaktır demiştim öylede oldu.

Bizlerde bu önemli galibiyetin mimarı teknik direktör Zeki Yılmaz, ekibi ve futbolcu kardeşlerimizi yürekten kutluyoruz. 

"ALTIN DEĞERİNDE ÜÇ PUAN"

Uzun bir aradan sonra deplasmanda İnegöl galibiyetiyle tanışan temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor hoca faktörünün sahaya yansıdığı önemli ve zor bir maçtan altın değerinde üç puan alarak, Play-off umudunu son haftaya taşıdı. Geçen hafta 1461 Trabzonspor mağlubiyetinin ardından play-off iddiası neredeyse bitti denilen bir zamanda teknik direktör değişikliğiyle takımın başına getirilen Zeki Yılmaz ve Bengin Çakay'la kısa bir zaman içinde toparlanan, moral motivasyonu yükselen kırmızı-siyahlılar zorlu Bursa deplasmanında aldığı kritik galibiyetle yönetimden, futbolcusuna, teknik heyetinden,  taraftarına kadar herkese derin bir nefes aldırdı.

Teknik direktör Erhan Altın döneminde alınan başarısız sonuçlarla üç puana hasret kalmış bir takım olmuştuk. Ligin son iki haftasında Play-off umudumuzu kaybettiğimiz sıkıntılı ve zorlu bir dönemde göreve gelen teknik direktör Zeki Yılmaz ve ekibi zorlu Bursa deplasmanında çok kritik bir maçı kazanarak, haftayı altın değerinde üç puanla kapattı.

"KOLAY BİR GALİBİYET OLMADI"

İnegöl karşısında alınan galibiyet kolay olmadı. Öne geçip sonrasında 2-1 geriye düştüğümüz maçı 3-2'ye çevirmek kolay değildi. Zor deplasmanı güzel bir galibiyetle geride bırakarak, önümüzdeki hafta seyircimiz karşısında Niğde Anadoluspor’u konuk edeceğiz.

"NİĞDE MAÇINA ODAKLANMALIYIZ"

Geçen hafta 1461 Trabzon mağlubiyetiyle yüzde 70 kaybolan play-off şansımız İnegöl galibiyetiyle yeniden yeşerdi. Bu güzel galibiyetin sevincini kısa bir süreliğine geride bırakıp hafta sonu evimizde oynayacağımız Niğde Anadoluspor maçına konsantre olmalıyız. Niğde zor bir rakip ve zor bir maç olacak. Son haftalarda müthiş çıkış yakalayan ve küme düşmesi haftalar önce kesinleşmesine rağmen ligde puan kaybetmeyen bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Çok zor bir müsabaka bizleri bekliyor. Rakiplerimizden Çorumspor, Afyonspor ile karşılaşıyor. Bu maçtan çıkacak bir beraberlik, Bayburt'un ise olası puan kaybı bizim de galibiyetle ayrılacağımız bir maçın ardından adımızı Play-off'a yazdıracağız.

"TARAFTAR DESTEĞİ ŞART"

Ligin son maçı tüm taraftarlarımız hafta sonu tıpkı 1461 Trabzon maçı olduğu gibi bu maçta da tribünleri doldurmalı. Son bir nefes play-off umudu için Vanspor'lu olan taraflı tarafsız herkes Niğde maçına gelerek, 90 dakika takımını desteklemeli.

Bu duygu düşüncelerimle Niğde karşısında üç puan mücadelesi verecek olan teknik heyet ve futbolcu kardeşlerime canı gönülden başarılar diliyorum.

1-0 olsun bizim olsun.

 

Bakmadan Geçme