Van'da bayram telaşı başladı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatlıcılarda ve pastanelerde yoğunluk yaşanıyor.

Müşterilerinin damak tadına göre en iyi tatlıları yaparak tezgâhlarını süsleyen tatlıcılar ve pastaneler, tatlı çeşitleriyle göze hitap ediyor. Van’ın en işlek caddelerinde bulunan pastaneler ise iş yerlerinin camına "Bayramlık Tatlı Siparişi Alınır" yazısını asarak müşteri çekiyor. Bayram için tüm hazırlıklarını tamamlayan tatlı imalatçıları yoğun bir mesaiye başladı. İmalathanelerde çalışan ustalar vatandaşlardan gelen siparişler üzerine en iyi tatlıyı çıkarmak için canla başla çalışıyor. Tatlı işletmeleri, vatandaşın bayramda kaliteli hizmet alabilmeleri için siparişlerini son güne bırakmaması tavsiyesinde bulundu.

“Üretim kapasitemizi doldurmuş vaziyetteyiz”

Yaklaşık 30 yıldır pastane işleten Çavuşoğlu Pastanesi sahibi Murat Özgüner, pandemi sürecinde kapasitelerinin yaklaşık yüzde 10’u ile çalışmak zorunda kaldıklarını, pandeminin etkisinin azalması ve kısıtlamasız bir bayram geçirileceğinden tam kapasiteyle çalışmaya başladıklarını ifade ederek, “Ramazan süresince normal günlere göre yüzde 200 civarında bir artış yaşadık. Kısıtlamanın olmadığı ilk bayram heyecanıyla sipariş yoğunluğumuz artmaktadır. Şu an üretim kapasitemizi doldurmuş vaziyetteyiz ve siparişlerimiz tamamdır. Genellikle satışlarımız tepsi tatlı şeklinde olur. Vatandaş Ramazan ayı boyunca güllaç tatlımıza rağbet etti. Bayram tatlısı için ise genellikle fıstıklı ve cevizli baklava siparişi aldık” dedi.

Kaliteli bir tatlı siparişi için vatandaşın son günü beklememesi gerektiği tavsiyesinde bulunan Özgüner, bazı müşterilerinin bir ay öncesinden sipariş verdiğini kaydetti.iha

Bakmadan Geçme