EGE VANLILAR FEDERASYONU VAN TANITIM GÜNLERİNE HAZIRLANIYOR

Kurulduğu günden bu yana Ege Bölgesinde Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yapan, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sağlayan Ege Vanlılar Federasyonu 6-9 Mayıs tarihleri arasında İzmir'de Van Tanıtım Günleri etkinliği düzenliyor.

Burhan Ergin

Ege Bölgesi Vanlılar Federasyonu Onursal Başkanı İshak Bayezit, Federasyon Başkan Yardımcısı Murat Atar ve Federasyon Saymanı, Bornova Bayraklı Vanlılar Derneği Başkanı Turgut Yaz 6-9 Mayıs tarihleri arasında İzmir Karşıyaka Bostanlı Pazaryerinde düzenlenecek Van Tanıtım Günleri etkinliği öncesi Van’a çıkarma yaparak çeşitli temaslarda bulundu.

“Ege Bölgesi Vanlılar Federasyonu her geçen gün hizmet çıtasını yükseltiyor”

Van kültürünü tanıtmak, sosyal dayanışmayı sağlamak, Van'a gönül veren, Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sunmak amacıyla çalışmalarına devam eden Ege Bölgesi Vanlılar Federasyonu yaptığı açıklamada “ Ege Bölgesi Vanlılar Federasyonu, çalışma alanını sınırlamadan İzmir merkez olmak üzere Ege Bölgesi ve Türkiye içinde veya yurt dışında ikamet eden öncelikle Vanlılar ve Van'a gönül veren Van dostları arasında birlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyal ekonomik ve kültürel düzeylerini yükseltmek üzere kurulmuştur. Federasyonumuz dini, dili, rengi kökeni ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan tüm vatandaşlarımızı kucaklamayı esas almıştır. Federasyon çalışmalarımıza herkesi ortak etmek ve imkanlarımızı herkesle paylaşmak üzere Türkiye için her alanda sorumluluk alarak örnek olmak istiyoruz. Bahane bularak sorumluluktan kaçmak yerine çözümün parçası olmak derneğimizin temel amaçlarındandır. Ege Bölgesi Vanlılar Federasyonu hizmet çıtasını yükselterek gurur duyulacak projeler hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerine yer verildi.

“Tüm hemşehrilerimiz Van Tanıtım Günleri etkinliğine davetlidir”

6-9 Mayıs tarihleri arasında İzmir Karşıyaka Bostanlı Pazaryerinde düzenlenecek etkinliğe tüm Vanlıları davet eden Ege Vanlılar Federasyonu, “Çalışmalarımıza herkesi ortak ederek, imkanlarımızı herkesle paylaşarak Ege Bölgesinde ilimizin tanıtımına, kültürüne hizmet ediyoruz. Hiçbir karşılık beklemeden çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz Van'ımızı seviyoruz. Her yerde de tanıtımını en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz.  6-9 Mayıs tarihleri arasında İzmir Karşıyaka Bostanlı Pazaryerinde Van Tanıtım Günleri etkinliği düzenliyoruz. Etkinliğimiz öncesi güzide Van’ımızı ziyaret ederek çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Tüm Vanlı hemşehrilerimizi 6-9 Mayıs tarihleri arasında İzmir Karşıyaka Bostanlı Pazaryerinde düzenleyeceğimiz Van Tanıtım Günleri etkinliğine davetlidir. Bu amaçla Ege Bölgesinde Van’ın tanıtımıyla ilgili çeşitli kültürel, sanatsal ve insanlarımız arasında kardeşliği pekiştiren etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Çabalarımızda derneğimize maddi ve manevi destek sağlayan, yüreğiyle her daim yanımızda bulunan herkese teşekkür ediyoruz” denildi.

Etkinlik öncesi Van’a çıkarma yapan Ege Bölgesi Vanlılar Federasyonu Vali Mehmet Emin Bilmez, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği Başkanı Zahir Kandaşoğlu, TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, Van TSO üyesi iş insanı Fariz Borazan, meslek odaları ve dernekleri ziyaret etti.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
ATMACA 25 Nisan 2022 03:10

Ülkemizin Serhat Şehridir Van Ülkemizin çeşitli yerlerinde Van adı ile kurulan Sivil toplum kuruluşlarımız örgütlenme açısından Hemşehrilerimizin bir araya gelmeleri dayanışma içinde bulunmaları yönünden bakılacak olursa mükemmel bişe ama bir gerçeği hep düşünerek bu görevi yaptıklarından ve yapacaklarından eminim 1071 bizim için önemli bir Tarih tir bu şehir ve bu Ülke bizlerin Vatan oluşu tarihidir.1918 ise Van 2 Nisan tarihinde Düşman işgalinden kurtuluşunun tarihidir Düşman kim belli Vatan neresi belli Kurtaranlar kim oda yakın tarih olduğu için kayıt altındadır.Hep beraber bu şehre ekonomik istihdam,turizim anlamında destek olalım Van yeniden şahlanışa geçsin.sevgiler 1071 den beri Vanlı Sinan Atmaca

Bakmadan Geçme