BÜYÜKŞEHİR KADIN FUTBOL TAKIMI FARKLI KAZANDI

Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3. Lig O grubunda mücadele eden Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol takımı, sezonun ilk haftasında ertelenen İkinisan Şengençler Kadın futbol takımını 11-0 mağlup ederek liderle en yakın takipçisi arasında puan farkını 3'e çıkardı.

Vansesi Haber Merkezi

2022 sezonu Kadınlar Futbol 3. Liginde kıyasıya mücadeleler devam ediyor. Mutlak şampiyonluk parolasıyla başladığı sezonda grup maçlarının ilk tur maçlarını kayıpsız geçen Van Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Futbol takımı, şampiyonluk yolunda önemli yol kat etti. Şuana kadar oynanan 6 maçta sadece 1 gol yiyen Kırmızı siyahlılar son olarak İŞGEM Semt Sahasında sezonun ilk haftası ertelenen İkinisan Şengençler Kadın Futbol takımı ile karşılaştı.

GOL KRALİÇELİĞİNE OYNAYAN AYCAN’DAN İLK YARIDA 8 GOL

Oldukça rahat başladığı maçın ilk anlarında rakip yarı alana kurulan kırmızı siyahlılar da 3. dakikada ligin gol kraliçeliğine oynayan Aycan Arda perdeyi açtı. 19, 24, 28 ve 32. dakikalarda gol yağmurunu sürdüren Aycan Arda, 38. Dakikada penaltıdan, 42 ve 45. dakikalarda ceza sahası dışından bulduğu golle takımını 8-0 öne geçirdi.

Maçın ikinci yarısının başlama vuruşuyla daha rahat bir mücadele ortaya koyan Büyükşehir Belediyesinde 57. dakikada Berfin Demirel ve 64. dakikada Ruveyda Gülengül skoru 10-0’a taşıdı. Maçın 74. dakikasın da golcü Aycan Arda skoru 11-0’a taşırken, maçın 89. dakikasında girdiği ikili mücadelede sakatlanan İkinisan Şengençler Kadın Futbol takımının 10 numaralı oyuncusu Sakine Akın yürüyemeyince rakibi Aycan Arda tarafından kucakta saha kenarına taşındı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Büyükşehir Belediyesi sahadan 11-0 ile ayrılıp puanını 15’e çıkartarak liderliğini sürdürdü. Önümüzdeki haftayı bay geçecek olan Kırmızı siyahlılar, 27 Nisan Çarşamba günü saat 12.00’da İŞGEM semt sahasında Vangücü Spor kulübüyle karşılaşacak.

 

Bakmadan Geçme