GİYSİ TEKSTİL KUMBARASIYLA TEKSTİL ÜRÜNLERİ GERİ DÖNÜŞÜYOR

İpekyolu Belediyesi sıfır atık projesi kapsamasında Bostaniçi TOKİ'de 'Giysi Tekstil Kumbarası' projesini hayata geçirdi.

Burhan Ergin

İpekyolu Belediyesi tarafından Bostaniçi TOKİ’nin belli noktalarına konulan Giysi Tekstil Kumbaralarıyla kullanılmış tüm giysi şapka, kazak, t-shirt, iç çamaşırı, çorap, elbise, pantolon, ayakkabı, terlik, bot, battaniye, örtü, eşarp, perde, çanta, havlu gibi evsel atıklar geri dönüşecek. Giysi Tekstil Kumbaralarına bırakılanlar atık merkezlerine taşınacak. 

“GİYSİ TEKSTİL KUMBARASI EKONOMİYE KATKI SUNACAK”

Yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre “Üzerinize olmayan, giymekten bıktığınız, eskiyen kıyafetlerinizi ve ayakkabılarınızı eskidi diye çöpe atmayın. Artık ikinci el kıyafetler için de kumbara var. Kıyafet, tekstil ve ayakkabı gibi giyim eşyalarının geri kazanımı için yeni bir projeyi hayata geçirdik. Bostaniçi TOKİ’nin belli noktalarına yerleştirilen kumbaralardan toplanan kıyafetler, geri dönüşümle ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Projemizin hayata geçmesiyle, gardropların bir köşesinde kalmış kullanılmayan giysi ve tekstil ürünleri geri dönüşüm merkezine gönderilecek. Vatandaşlarımızın buraya bırakacakları mont, kazak, pantolon, ayakkabı gibi eşyaları ayrıştırarak kullanılamayacak durumdaki giysileri, ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Her projemize olduğu gibi halkımızın Giysi Kumbarası Projesi’ne de destek olacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımızdan ricamız giysi kumbaralarının içerisine elektronik eşya, ıslak giysi, kitap, yanıcı madde ve evsel atık atmamalarıdır” ifadelerine yer verildi.

TOKİ SAKİNLERİNDEN İPEKYOLU BELEDİYESİ’NE TAM NOT

Giysi Tekstil Kumbarası projesine destek verdiklerini açıklayan TOKİ sakinleri, “İpekyolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen atık giysi kumbarası projesinden oldukça memnunuz. Giysi kumbaraları sayesinde artık evlerimizde giyilmeyen giysileri verebileceğimiz bir yer var. Önceleri vatandaşlarımız giyilmeyen giysileri çöplerin yanına koymak zorunda kalıyordu ve bu durumdan mahalle sakinleri hiç memnun değildi. Şimdi giyilmeyen giysileri giysi kumbarasına atıyoruz. Bu noktada biz vatandaşlara da önemli görevler düşüyor. Evlerde kullanmadığımız kıyafetleri mutlaka giysi kumbaralarına atalım” ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme