Köklü Değişim Dergisi'nden geleneksel iftar programı

Köklü Değişim Van Temsilciliği, 'Ramazan Teslimiyet Zamanı' temasıyla siyasi partiler, basın-medya ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı iftar programı düzenledi.

Burhan Ergin

Geleneksel olarak her Ramazan ayında gerçekleştirilen iftar programına Köklü Değişim Van Temsilcisi Okan Öztürkçü, İlahiyatçı-Yazar, Abdullah İmamoğlu’nun yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri çok sayıda davetli katıldı.

İftardan sonra konuşan İlahiyatçı-Yazar, Abdullah İmamoğlu, Allah’a amasız ve hesapsız bir teslimiyetin önemine vurgu yaptı.

İslam'ın hayatın her alanında hüküm ihtiva ettiğini ve kendine has bir yönetim şeklinin olduğunu anımsatan İmamoğlu, Allah'ın vaadine, Rasulullah'ın müjdesine ve teslimiyetin önemine dikkat çekti.

“ALLAH’U TEALA, AMASIZ VE HESAPSIZ BİR TESLİMİYETTEN RAZI GELMEKTEDİR”

İmamoğlu konuşmasında, “Allah Celle Celaluhu tuttuğunuz oruçları ve yaptığınız ibadetleri dergâhı izzetinde kabul buyursun. Her yıl geleneksel olarak bir Ramazan başlığı belirliyoruz ve iftar sofrasında bu başlık çerçevesinde sizlerle dertleşiyoruz. Bu yıl Ramazan başlığını ‘Ramazan Teslimiyet Zamanı’ olarak belirledik. Allah’u Teala, amasız ve hesapsız bir teslimiyetten razı gelmektedir. Öncelikle teslimiyetin müminin şiarından olduğunu ifade etmek istiyorum. Teslimiyet herhangi birisinin şiarı değil, Allah’a iman ettiğini söyleyen, ona teslim olduğu iddiasına sahip olan biz Müslümanların şiarıdır. Teslimiyet aslında cennet müjdesidir. Allah’u Teala, Kur’an’da bir çok yerde, cenneti kazanmanın yollarını göstermiştir. Onlardan bir tanesi de Allah’a hakkıyla teslimiyettir. İman edecek, salih amel işleyecek, hesap yapmadan, tereddüt etmen, amasız ve fakatsız Allah’a boyun bükmek demektir. Rabbim bizi öylelerden eylesin” ifadelerine yer verdi.

Köklü Değişim Van Temsilcisi Okan Öztürkçü iftar programına katılanlara teşekkür etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme