AÇLIK GREVİ AÇIKLAMASI

Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TÜYAD-DER) Van Şube Başkanı Ahmet Aygün, Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ndeki açlık grevinin sona ermesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.
Faki Teyran Parkı önünde bir basın açıklaması yapan TÜYAD-DER Van Şube Başkanı Ahmet Aygün, Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde başlatılan açlık grevinin dün sona ermesinin kendilerini sevindirdiğini ancak çeşitli cezaevlerinde bulunan 243 hastanın raporlu olduğu halde tahliye edilmemesinin bir hak ihlaline yol açtığını söyledi.
Öcalan ile hükümet arasında başlatılan müzakere sürecini sindiremeyen malum güçlerin ülkenin dört bir yanına sürgün edilen siyasi tutuklular üzerinde sistematik olarak baskılarını devam ettirdiklerini savunan Aygün, “Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde 36 günlük açlık grevi her ne kadar dün bırakıldıysa da bu sistematik baskı yarın başka bir cezaevinde yaşanabilir. Başlatılan sürece yönelik öfke ve intikam duyguları zindanlardaki Kürt tutsaklara boşaltılmaktadır” iddialarında bulundu.
Tutuklular ve yakınlarından çok sayıda mektup ve dilekçe aldıklarını anlatan Aygün, “Cezaevlerindeki yaşam koşulları, sağlık hizmetlerine erişim, hastaneye sevklerde yaşanan sıkıntılar, hastanelerde ayakta ve yataklı tedavi hizmetleri ile ilgili sorunlar, ağır ölümcül ve terminal dönem hastaları sorunları ile ilgili bizlere çok sayıda aile başvurusu gelmektedir. Yaşanan tüm bu sorunların giderilmesi, iktidar ve taraflar üzerinde etkili olunması için ortak mücadele programına ihtiyaç olduğunu belirtiyoruz” şeklinde konuştu.
Basın açıklamasına bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

 

Bakmadan Geçme