Rektör Savaş'tan, Rektör Şevli'ye ziyaret

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli'yi ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Van’a gelerek, Van Edremit Türk Telekom Fen Lisesi öğrencileri ile buluşan Uşak Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, İslam Bilim Tarihi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin'i tanıtılması amacıyla düzenlenen seminerde konuşmacı olarak yer aldı.   

Etkinlik kapsamında Van’a gelen Rektör Savaş, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’ye bir nezaket ziyaretinde bulundu.    Ziyaret esnasında Üniversitenin özellikle son dönemde kaydettiği yenilikçi girişimleri ve kent paydaşları ile yapılan işbirlikleri hakkında Rektör Şevli’den bilgi alan ve fikir alış verişinde bulundu.  

Savaş, Van YYÜ’nün bir dünya üniversitesi olma yolundaki adımlarını memnuniyetle karşıladığını söyleyerek, 40. yıl dönümünü kutladı.  Rektör Hamdullah Şevli de görüşme esnasında Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın ziyaretinden duyduğu mutluluğu ve sevinci belirtti.  

Şevli, her daim Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin mensubu olarak kabul ettikleri Sayın Savaş’ın sadece Türkiye’de değil tüm dünyada kaydettiği bilimsel başarılardan ötürü tarifsiz onur duyduklarını ifade etti.  

Şevli’nin Yüksek Lisans ve Doktora süreçlerinde akademik danışmanlığını da yürüten Prof. Dr. Ekrem Savaş, 1993 yılında Van YYÜ Eğitim Fakültesinde Profesör olarak göreve başlamış ve 2007 yılında Van’dan ayrılarak akademik çalışmalarına Türkiye’nin ve Dünyanın saygın eğitim ve araştırma kurumlarında devam etmiştir.

 

 

Bakmadan Geçme