Şırnak-Van karayolu'nun temeli atıldı

Şırnak-Van karayolunun temel atma töreninde konuşan Bakan Yıldırım, 600-700 kilometrelik yolu 200 kilometreden daha az mesafeye indirdiklerini söyleyerek, “Bugün temelini atacağımız bu proje Şırnak için çok önemli bir proje. Şırnak’ı Van denizine bağlıyor. Artık bu yolla Pervari üzerinden, Çatak üzerinden Beste Deresi’ni geçerek Van’a gitmek çok daha kolay olacak. 600-700 kilometrelik bir yolu dolaşmaktansa, burada 200 kilometrelik ve daha kısa bir yolla rahatlıkla Van’a ulaşabileceğiz. Hayırlı uğurlu olsun, Şırnak için, memleketimiz için hayırlı olsun” dedi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ise, “Şırnak-Van yolu demek Şırnaklılar için kırk fabrika demek. Bunun anlamı şu; Şırnak, Van, İran, Irak, Suriye bağlantısını sağlayan bir yol demektir. Proje çift tabanına baktığımızda hayvancılık açısından çok önemli. Bu vesileyle bütün Şırnaklıların rüyası olan proje, başta Sayın Başbakanımız, Ulaştırma Bakanımızın talimatı, hükümetin bu konudaki güçlü iradesi, İçişleri Bakanımızın desteğiyle başlamış oldu” diye konuştu.

Bakan Yıldırım, törenin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bir süre vatandaşlarla görüştükten sonra Cizre’ye geçti. Burada Nuh Nebi Türbesi’ni ve Kırmızı Medrese’yi ziyaret eden ve vatandaşlarla görüşen Bakan Yıldırım, daha sonra Şırnak Havalimanı’na gitti.

vanhaber, van, haber, vanhaber

Şırnak, van, karayolu, temel atma, bakan, binali yıldırım

 

Bakmadan Geçme