SOLO TÜRK KURTULUŞA DAMGA VURDU

Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutladı. Kutlamalara Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları Ekibinin gösterisi damga vurdu.

Vansesi Haber Merkezi

Törenler Valilik önündeki Atatürk anıtına Vali Mehmet Emin Bilmez’in Valilik ve Belediye Başkanlığı çelengini, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu’nun Garnizon Komutanlığı çelengini sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından kutlamalar Cumhuriyet Caddesinde devam etti.

Kutlama töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşma Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ömer Demirbağ tarafından yapıldı.

Daha sonra Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Bandosu çaldığı birbirinden güzel şarkılarla verdiği mini konserle izleyenleri büyüledi.

Şiirlerin okunduğu programa YYÜ Halk Oyunları ekibi gösterisiyle renk kattı.

Van’ın Kurtuluşu ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu tarafından ödülleri verildi.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki kutlamalar geçiş töreniyle son buldu.

Kutlama programı kapsamında Tuşba İlçesindeki 15 Temmuz Şehitler Parkında fotoğraf sergisi düzenlenerek konser verildi.

Kutlamaların en heyecanlı dakikaları ise Türk Hava Kuvvetleri Bünyesindeki Türk Yıldızları’nın muhteşem gösterisi oldu.

İskele Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Parkı ve Van Gölü üzerinde birbirinden güzel hareketlerle gösteri yapan Türk Yıldızları’nı Vali Mehmet Emin Bilmez, il protokolü ve binlerce Vanlı nefeslerini tutarak izledi.

Yaklaşık 30 dakika süren gösteri, protokol üyeleri ve vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Kutlamalar, Gölbaşı Caddesi ile İkinisan Caddesi arasında gece düzenlenecek meşaleli yürüyüş ve fener alayı ile son buldu.

Törene, Vali Mehmet Emin Bilmez, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bakmadan Geçme