EMEKLİ MÜFTÜ ARVAS: ERMENİLER VAN'DA KATLİAM YAPTI

2 Nisan Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlayan Van Emekli Müftüsü Nimetullah Arvas, 'Rusların desteklediği Ermeni çetelerinin 1915-1918 yıllarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gerçekleştirilen katliamları en acı şekilde yaşayan illerden biri de Van oldu. Ermeniler ülkemizi katliam yapmakla suçlayıp iftira atıyor. Kimse Ermenileri katletmedi. Ermeniler burada yaşayan ahaliyi katletti' dedi.

Evren Doğruer

Van Emekli Müftüsü Nimetullah Arvas, Van’ın düşman işgalinden kurtarılışının 104’üncü yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Arvas mesajında, “Rusların desteklediği Ermeni çetelerince 1915-1918 yıllarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gerçekleştirilen katliamları en acı şekilde yaşayan illerin başında Van gelir. 30 bine yakın Müslüman katledilirken binlerce insan göç etmek zorunda kaldı. Ermeniler tarafından katledilen 2 bin 500 Müslüman’ın kabirleri şuan Zeve Şehitliğindedir. Rus ve Ermeni çeteleri tarafından işgal edilerek Van’ı yakıp yıkanlar geldikleri gibi gittiler. Ermeniler şuan ülkemizi katliam yapmakla suçlayıp iftira atıyor. Kimse Ermenileri katletmedi. Ermeniler burada yaşayan ahaliyi katletti” ifadelerini kullandı.

“Kahramanlık destanı yazılmıştır”

Rusya Kuzey Doğu Anadolu Bölgemizi istila etti. O dönem Ermeniler, Müslümanları Ruslara ihbar etti. Bugün ilimizde yaşayan 95’li yaşlarda olanlar anlatılanlardan hatırlar. Dedem bize o dönem yaşanan katliamları bir bir anlattı. 1915’te dedemler buradan Adana’ya, Halep’e gidiyor. Orada bulunan Ermeniler göç eden Müslümanları katlediyorlarmış. İşgal güçlerinin Doğu Anadolu Bölgesinde ve özellikle Van’da yapmış olduğu işkenceler, zulümler ve toplu katliamlar halkımızın birlik ve beraberlikle göstermiş olduğu mücadele ile son buldu. Ermeni-Rus çetelerinin ve destekçilerinin zulmünden 2 Nisan 1918’de silahlı kuvvetlerimizin öncülüğünde kurtulan halkımız, büyük bir kahramanlık destanı yazmıştır. Vanlı Hemşehrilerimizin 2 Nisan Kurtuluş Günü’nü tebrik ediyor, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme