KALEDEKİ ÇALIŞMA DURDURULDU

Van’ın Edremit Belediyesi tarafından 1. derece sit alanı olan tarihi Kız Kalesi’nde yapılan yer düzenlemesi ve koruma duvarı, Van Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram'ı adeta çileden çıkardı. 
Edremit ilçesinin üst kısımlarında bulunan tarihi kalede, Edremit Belediye Başkanlığı tarafından yer düzenlemesi ve koruma duvarı örülmeye başlandı. Bunu haber alan Van Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram, sabah saatlerinde alana giderek, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ile görüşerek çalışmaların durdurulmasını istedi. Çalışmalar anında durdurulurken, Karabayram tarafından da belediye ile ilgili tutanak tutuldu. Tutanağı imzalayan Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, koruma amaçlı müdahale ettiklerini belirterek, “Gerekli kurum tarafından durdurulması ve müdahale edilmemesi gerektiği belirtildi. Şu anda çalışmaları durdurduk” dedi.

Abdulkerim Sayan ile yapılan taş duvarı inceleyen Cemil Karabayram, yapılanlar karşısında adeta çileden çıktı. Sayan ile arasında geçen bir diyalogda “Hakikaten tansiyonum yükseldi” diyen Van Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram, “Belki kötü bir niyet olmayabilir. Ancak burası 1. derece arkeolojik sit ve belli düzenlemeler yapılıyor. Biz buna anında müdahale ettik. Sağ olsun belediyemiz de hemen ekiplerini buradan çektiler. Bundan sonra artık Van Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu karar verecek. Burası Edremit’in göz nuru olarak adlandırılan bir yer, Kız Kalesi deniliyor. Tarihsel süreçte çok önemli bir yeri var. Tabi bu çerçevede yer düzenlemesi ve koruma duvarı yapılmış. Biz de yasalar gereği hemen müdahale ettik” dedi.

Bakmadan Geçme