İŞ-KUR Kampanya otobüsü Van'a geliyor

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu” kapsamındaki, Türkiye İş Kurumu İş-Kur’un kampanya otobüsünün yedinci durağı Van olacak.
Yapılan yazılı açıklamada, kampanya kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 22 ili ziyaret edecek ve her ilde ikişer gün kalacak olan özel tasarlanmış “İş-Kur Kampanya Otobüsü” 30 Nisan ve 02 Mayıs 2013 tarihlerinde Van il merkezinde bulunacağı belirtildi. Açıklamada, “Otobüste İş-Kur tanıtım görevlileri iki gün süre ile Van’ın tüm bölgelerinde kişilerle yüz yüze görüşmeler yapacaklar. Görevliler, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, İşgücü Yetiştirme Kursları, Girişimcilik Programları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Programlar, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsizlik Sigortası, Kısa Çalışma Ödeneği gibi çeşitli hizmetleri tanıtacaklar.
Ayrıca İş-Kur hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişilere de il merkezinde park edecek olan otobüste İş-Kur görevlileri tarafından on-line kayıt hizmeti sunulacak. 10 milyon Euro’luk bütçesi ile Türkiye’deki en büyük projelerden biri olan ve Avrupa Birliği - Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu” kapsamında gerçekleştirilen İş-Kur Tanıtım Kampanyası, istidamdan etkilenen tüm tarafları bilgilendirmeyi ve bu suretle daha fazla kişinin işgücü piyasasına girmesine ve istihdam oranını artırmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor. Van öncesinde ziyaret edilen 6 ilde 7 bin 606 kişi ile yüz yüze görüşmeler yapılmış olup, 2 aylık kampanya süresince toplamda “22 ilde 22 bin kişiye” ulaşılması hedefleniyor. “İş-Kur Tanıtım Kampanyaları”nın ilki 5 Mayıs- 29 Haziran 2012 tarihlerinde Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde yer alan 21 ilde gerçekleştirildi. Bu kapsamda ziyaret edilen illerde (Çankırı, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Ordu, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Yozgat ve Kayseri) 25 bin 607 kişi ile yüz yüze görüşmeler yapıldı, 4 bin 164 kişinin İş-Kur’a kaydı alındı” denildi.

 

Bakmadan Geçme