Bacasız Sanayi

Yöresel  anlamda tarihsel zenginliklerimizin farkında mıyız?
Van Gölü  havzasın da bulunan tarihi dokunun  ve günümüze kadar yapısal olarak bütünlüğünü koruyan eserlerin çokluğu beklide bu zenginliğimizin farkında olmayışımızı mı sağlıyor.
Neredeyse adım başı yüzlerce yıl hatta asırlık eserlerle dolu olan Van'ımızın hiçbir kültür turizm rehberinde olmayışının sebepleri ne olabilir ki?
Kültür turizmi için o yörenin kültürel haritasının çok iyi bir şekilde organize edilip turizm firmalarına bu çalışmaların ulaştırılması gerekmektedir. Aslına bakarsanız kültür bakanlığının sitesinde bile Van ve havzasında bulunan tarihi zenginliklerle ilgili bir bilgi göremezsiniz.
Hafta sonları gazetelerin seyahat eklerinde ülkemizdeki bir çok şehrin ilgilileri tarihi varlıklarını tanıtmak adına neredeyse turizm lobilerini ikna ederken  Van adına bu çok önemli konunun sorumluları neden başarılı olamaz.
Başarı göstergesi olarak basındaki varlığınız ilanlardaki görsel olarak görüntünüzdür. Kanımca Kapadokya'dan, Pamukkale'den, Mardin'den de eksiğimiz olmadığı gibi inanın tarihi zenginlik anlamında çok daha fazlamız var.
Milattan öncesine dayanan kültürel varlıklarımızı yöre insanları olarak bizler sahip çıkalım mülki idarecilerimiz de vitrinde insanlara sunsun. Bacasız sanayi yöre insanımız için en önemli geçim kaynağı olmalıdır. Var olan tarihi zenginliklerimizi dünyaya  tanıtalım.

 

Bakmadan Geçme