BÜYÜKŞEHİR'DEN VAN FOTOĞRAF MARATONU

Van Büyükşehir Belediyesi kültür ve doğa etkinlikleri kapsamında 19-22 Mayıs tarihleri arasında fotoğraf maratonu yarışması düzenliyor. Foto maratonun medya tanıtım ve lansman toplantısında konuşan Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez 'Mayıs'ta tüm fotoğraf tutkunlarını Van'a bekliyoruz' dedi.

Van’ın tarihi, kültürel ve doğal zenginliğini ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesinin organizasyonunda Van Valiliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun (TFSF) desteğiyle 19–22 Mayıs 2022 tarihinde fotoğraf maratonu yarışmasını düzenleyecek.

Kent tanıtımına büyük katkı sağlayacak 1. Van Fotoğraf Maratonu için Büyükşehir Belediyesinde medya tanıtım ve lansman toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, Gazeteciler ve Fotoğrafçılar katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, düzenlenecek olan foto maratonunun ilin tanıtımına ciddi katkı sunacağını söyleyerek tüm fotoğrafçıları Van’a davet etti.

Mayıs ayının Van’a en yakışan ay olduğunu ifade eden Vali Mehmet Emin Bilmez, “Yarışmamızı geçen yıl pandemiden dolayı yapamamıştık. İnşallah yarışmamızı bundan sonrada her yıl düzenli olarak yapacağız. İnanıyorum ki Vanlıların bile fark edemediği güzellikler yarışma sonunda ortaya çıkacak. Kent turizmine katkı sunacağına inandığımız bu yarışma ayrıca sanayi sektörüne de olumlu katkı sunacak. Kentlerin güzellikleri, coğrafi konumları ve tarihi eserleri firmaların yatırım yapmada il tercihinde etkili olan sebeplerdendir. Bu nedenle çekilen her bir fotoğrafı ayrı önemsiyoruz. Tüm fotoğrafçıları, doğaseverleri yarışmamıza bekliyoruz’’ dedi.

19-20-21-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek programda yarışmacılar 4 gün boyunca Van’ı bütün yönleriyle fotoğraflayacaklar.

4 farklı kategoride yapılacak ödüllü yarışmada birincilere 5.000 TL, ikincilere 4.000 TL, üçüncülere 3.000 TL. 2 farklı kategoride yapılacak drone dalında bircilere 3.000 TL, ikincilere 2.000 TL, üçüncülere 1.000 TL ödül verilecek.

Yine 4 kategoride 8 mansiyon ödülüne 2.500 TL ve 2 Drone  Mansiyon ödülüne 1.000 TL, 40 sergilemeye laik görülen fotoğrafa ise 500 TL takdim edilecek.

Dışardan gelen misafirler için ise Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Valiliği konaklama imkânı sağlayacak.

Yarışmanın seçici kurul jüri üyeliğini ise Coşkun Aral Savaş Muhabiri, Tahsin Ceylan Su Altı Görüntü Yönetmeni, Fırat Yurdakul Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni, Bünyamin Aygün, Demirören Haber Ajansı Görsel Medya Direktörü, Rıza Özel Foto Muhabiri - Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı, Mustafa Seven Fotoğraf Sanatçısı - Foto Muhabiri, Ümit Bektaş Reuters Foto Muhabiri, Erhan Sevenler Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörü, Ali İhsan Öztürk Foto Muhabiri, Mehmet Nuri Bekiroğlu Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı yapacak.

Bakmadan Geçme