Van OSB Başkanı Aslan güven tazeledi

Bölgenin üretim üssü olan Van Organize Sanayi Bölgesi seçiminde mevcut başkan Memet Aslan ikinci kez başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Burhan Ergin

1998 yılında kurulan Van Organize Sanayi Bölgesi genel kurulu yapıldı. Van OSB toplantı salonunda düzenlenen kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 141 delegeden 128’inin oy kullandığı seçimde sarı listeyle yarışan mevcut başkan Memet Aslan 91 oy alırken, beyaz listeyle yarışan başkan adayı Şemsettin Bozkurt ise 36 oy aldı. 1 oyun geçersiz sayıldığı kurul sonunda mevcut başkan Memet Aslan tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

2017 yılında yapılan seçimlerde mevcut Başkan Memet Aslan ve eski Başkan Şemsettin Bozkurt bir kez daha karşı karşıya gelmişti. O dönemki seçimde mevcut Başkan Aslan 68 oy alırken, Bozkurt ise 62 oy almıştı. Mevcut Başkan Aslan, seçimi 6 oy farkla kazanmıştı.

“Tüm sanayicilerimize halkımıza teşekkür ederiz”

Seçim sonrası açıklama yapan Van OSB Başkanı Memet Aslan, bundan sonraki süreçte yarım kalan projelerini tamamlayacaklarını ve OSB’ye ivme kazandırmak için ellerinden gelen bütün gayreti göstermeye devam edeceklerini ifade ederek, “Değerli halkımız OSB’mizin seçimleri boyunca hiç paylaşım yapmadım. Yine sanayici kazandı Van’ımız kazandı. Tüm sanayicilerimize halkımıza teşekkür ederiz” dedi.

“Van için mücadeleye devam edeceğim”

Şemsettin Bozkurt ise seçimi kazanan Mehmet Aslan ve ekibine başarılar dileyerek, “Gerçekleşen seçimi sarı liste kazandı. Kendilerini tebrik ediyor başarılar diliyorum. Sanayicimiz projelerimizi takdir etmedi teveccüh göstermedi. Yine de oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Çok seçim kazandım ve kaybettim. Van için mücadeleye devam edeceğim” diye konuştu.

Bakmadan Geçme