EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TURNUVA

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bahar mevsimiyle birlikte ‘Her Temas, Sevgi Bırakır’ adı altında bir halı saha futbol turnuvası düzenlendi. Turnuva kapsamında 137 öğrenci büyük takımların alt yapılarına yerleştirildi.
Çevik Kuvvet Halı Saha’da düzenlenen turnuvaya il merkezindeki 55 okul katıldı. Eleme usulü yapılan maçların ardından Fevzi Geyik İlköğretim Okulu ile Lütfiye Binnaz İlköğretim Okulu finale kaldı. İlk yarısı 1- 0 Lütfiye Binnaz İlköğretim Okulu’nun üstünlüğü ile biten final maçının ikinci yarısında oyuna hızlı başlayan Fevzi Geyik İlköğretim Okulu rakibini 4-1 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu. Final maçı sonrasında bir açıklamada bulunan İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri turnuvanın, öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamak, gençlerin sokaklarda kaybolmasını önlemek ve onlara yeni ufuklar açmak amacıyla düzenlendiğini belirttiler. Turnuva kapsamında 137 öğrencinin büyük takımların alt yapılarına yerleştirildiğine dikkat çeken yetkililer, ayrıca 600 öğrenciye forma dağıtıldığını söylediler. Öğrencilerin okullarından emniyet müdürlüğüne ait servislerle alınıp maç sonrasında tekrar okullarına bırakıldığını belirten yetkililer, bunun yanında öğrencilere turnuva boyunca ikramlarda bulunduklarını söylediler.
Turnuvada rakiplerini bir bir yenerek şampiyon olan Fevzi Geyik İlköğretim Okulu Beden Eğitim Öğretmeni Mahmut Kipici, böyle bir organizasyon düzenleyen İl Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ettiklerini belirterek, “Hiçbir okulumuzda forma yokken bu gün hem tüm okullarımızda takım formaların olması, hem de böyle bir organizasyona katılmamızı sağlayarak bizlere bir güzellik yaşattılar. Ben başta Van Valiliği olmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’müze ve turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Öte yandan ilk defa böyle bir organizasyona katıldıklarını belirten öğrenciler ise, “Daha önce hiç böyle bir turnuvaya katılmamıştık. Bu bizim için iyi bir deneyim oldu. Bunun yanında bazı arkadaşlarımız takımlara seçildi. Ayrıca bizlere formalar verildi. Turnuvayı düzenleyen Emniyet Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.
Turnuvada Fevzi Geyik İlköğretim Okulu şampiyon olurken, Lütfiye Binnaz İlköğretim Okulu ikinci, Ferit Melen ilköğretim Okulu ise üçüncü oldu. Turnuvada en centilmen takım olarak ise 30 Ağustos İlköğretim Okulu seçilerek ödüllerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda törenle verileceği belirtildi.

 

Bakmadan Geçme