KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ

Kredi Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) Van Bölge Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Prof. Dr.Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Ak Parti Van İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık, YYÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Şefik Tüfenkçi, Van Ziraat Bankası Bölge Müdürü Sekreteri Deniz Başdinç, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Hafız Bekir Solar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da kutlama gönderdiği mesajı okundu. Öğrencileri büyük ilgi gösterdiği etkinlikte salona sığmayanlar programı koridorlarda izlemekle kaldı. Etkinlik boyunca kültür merkezi önünde kurulan çadırlarda 5 bin kişiye gül şerbeti, lokum, gül suyu, aşure ve gül dağıtıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Yurt-Kur Van Bölge Müdür Vekili Muhyettin Polat, etkinliğe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kutlu Doğum Haftası’nın milletin birliğine, memleketin bütünlüğüne, İslam aleminde dökülen kanların durmasına ve kardeşlik barışına vesile olmasını Cenabı Allah'tan diledi. Günün önemine vurgu yapan Polat, “Dünya 1442 sene evvel böyle bir ayın böyle mübarek haftasında hazreti Muhammed’in (s.a.v.) nuru ile nurlanmıştır. O sadece insanların değil cinlere ve diğer alemlere gönderilen bir Peygamberdir” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından ünlü sanatçı ve tiyatrocu Ahmet Yenilmez’in meddah gösterisi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Üniversite öğrencileri Ahmet Yenilmez’in yaptığı gösteriyi ayakta alkışladı. Öğrenciler uzun süre Yenilmez ile fotoğraf çekmek için birbiriyle yarıştı.

vanhaber,van,haber,van haber

Bakmadan Geçme