BERGE: ESNAFIMIZ FATURALAR ALTINDA EZİLMEKTEDİR

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı İsa Berge, 'Vergi, SGK primi, kira, personel maaşı ve genel gider borçlarını ödeyemeyen esnafımız, yüksek elektrik ve doğalgaz faturaları altında ezilmektedir. Vakit geçirilmeden bir çözüm bulunmalıdır' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Elektrik faturasının kiraları geçtiğini vurgulayan, esnaf ve sanatkarlara gelen yüksek elektrik ve doğalgaz faturalarına acilen düzenleme yapılmasını isteyen Van ESOB Başkanı İsa Berge, “Esnafımız adeta faturalara çalışmaktadır. Pandemi süreci halen etkisini sürdürürken esnaf ve sanatkarlarımıza bir de fatura yükü gelmiştir. Bu soruna acilen bir çözüm getirilmelidir. Vergi, SGK primi, kira, personel maaşı ve genel gider borçlarını ödeyemeyen esnafımız, ayrıca faturalar altında ezilmektedir. Zaman geçirmeden bir çözüm bulunmalıdır” dedi.

“Zamlar mutlaka geri alınmalıdır”

Esnaf ve sanatkarlara eskiye göre çok daha yüksek elektrik ve doğalgaz faturası geldiğinin altını çizen VANESOB Başkanı Berge, “Zamlar mutlaka geri alınmalıdır. Esnafımız faturaları ödeyemeyecek durumdadır. Hükümetimizden beklentimiz zamların geri alınması yönündedir. Bu yönde yürütülen çalışmalar acilen sonuçlandırılmalı” ifadelerini kullandı.  

“Esnafımız için uygun tarifeye geçilmelidir.”

Hükümetin elektrik ve doğalgaz faturaları ile ilgili düzenleme çalışmalarını değerlendiren başkan Berge, “Hükümetimizin bu yönde yürüttüğü çalışmaları olumlu buluyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımızı fatura borcu yükünden kurtaracak bir düzenleme yapılmalıdır. Pandeminin zorlu süreci dikkate alınarak bir tarife değişikliğine gidilmelidir. Ayakta durmaya çalışan esnafımız, korunmalıdır. Bu anlamda hükümetimizden önemli adımlar atılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Esnafımız rahat bir nefes almak istiyor”

Her zaman milletimizin hizmetinde olan esnaf ve sanatkarımız, gereken fedakarlığı göstermiştir. Şimdi hükümetimizden de esnafımızı rahatlatacak düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Tüm esnaf camiamız rahat bir nefes almak istiyor. Gerekli düzenlemelerin yapılmaması durumunda esnaf ve sanatkarlarımız çok zor durumda kalacaktır. Esnafımız bitme noktasına gelmiştir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme