Peynirciler Çarşısı'ndaki dükkanlar kiraya veriliyor

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete açılan ve yeni görünümüyle göz kamaştıran tarihi Peynirciler Çarşısındaki dükkanlar kiraya veriliyor.

Burhan Ergin

Kentin tanıtımı ve marka değerlerinin yaşatılması için Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilerek restorasyonu yapılan ve 2019 yılında hizmete açılan Peynirciler Çarşısındaki dükkanlar ihale yoluyla kiraya veriliyor.

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Peynirciler Çarşısında bulunan 40 adet işyeri 3 yıl süreyle 23 Şubat Çarşamba günü saat 10.00’da Büyükşehir Belediyesi D Blok 2. kat Encümen toplantı salonunda ihale yoluyla kiraya verilecek.

PEYNİRCİLER ÇARŞISI ESNAFLARI: KİRAMIZI ÖDEYEMİYORUZ

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirten Peynirciler Çarşısı esnafları, Van Büyükşehir Belediyesi’nin kira fiyatlarını düşürmesi gerektiğini belirterek, “Pandeminin başladığı günden bu yana işlerimizde ciddi bir düşüş meydana geldi. Aylarca kiramızı ödeyemedik, ödeyemiyoruz. Şuan biriken kira borçlarımız var. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ülkemizde ekonomik kriz iyice derinleşti. Siftah yapmadan dükkanını açıp kapatan esnaflarımız var. Van Büyükşehir Belediyesi’nin bize bu zor süreçte kira desteğinde bulunmasını istiyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme