Van Akademik Odalar Birliği'nden önemli açıklama: Elektrik ve doğalgazdaki zamları yeniden düzenlenmeli

Her ay bir araya gelerek Van'ın sorunlarını gündeme taşıyan Van Akademik Odalar Birliği, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, 'Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı ciddi şekilde mağdur etmiştir. Yapılan zamların geri alınması veya yetkililerin yeniden zam oranlarını düzenlemesi gerekir' ifadelerine yer verdiler.

Vansesi Haber Merkezi

Sekiz meslek odasının bir araya gelerek kurduğu Van Akademik Odalar Birliği kentin sorunlarını tespit etmeye devam ediyor.  Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasında (SMMMO) düzenlenen Ocak ayı toplantısına Van Baro Başkanı Zülküf Uçar, Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, Van-Bitlis-Hakkari Eczacıları Yönetim Kurulu Üyesi Y. Emrah Uğurlu, Diş Hekimleri Odası Başkan Yardımcısı Saime Kanat, Van Bölgesi Veteriner Hekimler Oda Başkanı Yakup Akgül, Elektrik  Mühendisleri Odası Başkanı Murat Aydıncıoğlu, Kimya Mühendisleri Odası  Başkanı Ümit Sarı, İç Mimarlar Odası Başkanı Nazdar Deniz, Şehir Plancıları Odası Başkanı Mahmut Geyik katıldı.

“Zamlar vatandaşlarımızı ve esnafımızı ciddi anlamda olumsuz etkiledi”

Van Akademik Odalar Birliği yazılı olarak yaptığı açıklamada, “İlimizde meydana gelen çığ felaketinin yıldönümü, Edremit ilçemizin yeni imar yapılanması kapsamında göl kenarında 100 metreyi ihlal ve sıfır noktasında yapılaşmanın önünün açılması, elektrik ve doğalgaz faturalarının son durumları konuları ile oda başkanlarımızın değerlendirmeleri sonucu yapılan tespitler ve takip edilen konu başlıkları şunlardır. 4-5 Şubat 2020 tarihinde ilimizde yaşanan çığ felaketinden dolayı yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Bu tür felaketlerde sorumluların bulunması ve bir daha büyük kayıpların oluşmaması için tedbirlerin alınması gerekir.  Edremit ilçemizin kıyı kanunu ve yönetmenliği doğrultusunda ve hazırlanan mevcut imar planlarında değişiklik yapılarak göle sıfır yapılaşmanın önünün açılması konusunda değişikleri kabul edemeyeceğimizi ve bu konuda ileride ilgili odalarımızdan teknik olarak açıklamanın yapılması İçin çalışmanın yapılması gerekir. 2022 yılının ilk aylarında gelişen zamlar kapsamında elektrik ve doğalgaz faturalarının yüksek ve tutarsız bir şekilde arttığı vatandaşlarımızı, esnafımızı ve bizleri ciddi anlamda etkilediğini bu kapsamda yapılan zamların geri alınması için yetkililerin yeni bir düzenlemenin yapılması gerektiği görüşüne varılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme